Lidovci žádají placené volno pro doprovod rodinných příslušníků na očkování

27.01.2021 22:17

KDU-ČSL požádalo Andreje Babiše, aby umožnil využít placené volno těm, kteří povezou či budou doprovázet své příbuzné na očkování. Seniorům by to mělo pomoct, protože je pro ně často obtížné se na místo očkování dostavit. S další pomocí přišel také hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL), kde očkují seniory přímo u svých lékařů.

Lidovci žádají placené volno pro doprovod rodinných příslušníků na očkování
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

„Chystáte se doprovodit svého blízkého na očkování proti COVID, ale kvůli špatně fungujícímu systému očkování si zatím nemůžete naplánovat přesný termín? Aby nedošlo k problémům při žádání o uvolnění z práce, budu za KDU-ČSL žádat premiéra, aby se doplnilo stávající nařízení vlády o text, který přesně definuje “doprovod rodinných příslušníků na očkování proti onemocnění COVID – 19“,“ informoval předseda poslaneckého klubu Lidovců Jan Bartošek na facebooku. 
 

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí
To se týká možnosti, aby ti, kteří povezou seniory na očkování, dostali klasickou propustku z práce. „Jedná se o to, aby vláda jasným způsobem vymezila, že vzniká nárok na placené volno v případě, že povezou své rodiče k očkování," upřesnil Bartošek.
 
„Z praxe vidíme, že pro řadu seniorů je obtížné se na očkování dostavit a potom s pomocí vlastních dětí obtížně řeší, jak se na očkování dostat nebo kdo by je tam odvezl,“ připomenul Bartošek. 
 
Jak uvedl na tiskové konferenci, tak pevně věří, že Andrej Babiš tento návrh přijme, protože by měl usnadnit život seniorům.
 
V České republice bylo podle Ministerstva zdravotnictví dosud naočkováno 222 450 lidí vakcínou od firem Pfizer a BioNTech a od společnosti Moderna, nejvyšší proočkovanost prozatím vykazuje Praha. Většina lidí přitom dostala jen první ze dvou nutných dávek.
 

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…