Lidovci změnili názor. Na eurokomisaře asi navrhnou Roithovou nebo Svobodu

13.05.2014 15:31

Lidovci zvažují, že navrhnou na post eurokomisaře za Českou republiku svoji dosluhující europoslankyni a prezidentskou kandidátku Zuzanu Roithovou nebo lídra kandidátky do Evropského parlamentu (EP) Pavla Svobodu. Novinářům to dnes řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který minulý týden uvedl, že lidovci o vlastním kandidátovi neuvažují.

Lidovci změnili názor. Na eurokomisaře asi navrhnou Roithovou nebo Svobodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Roithová

Další dva koaliční partneři už své kandidáty na člena Evropské komise (EK) oznámili. Sociální demokracie by na tomto postu ráda viděla ekonoma a exministra financí Pavla Mertlíka, hnutí ANO zase lídra své kandidátky a bývalého eurokomisaře Pavla Teličku.

Bělobrádek už minulý týden řekl, že o obou kandidátech je možné diskutovat. Dnes uvedl, že v případě Teličky by mohl být problém s tím, že Telička byl před listopadem 1989 členem komunistické strany. Proto lidovci začali uvažovat i o vlastním kandidátovi.

"Zuzana Roithová je s Evropskou unií dlouhodobě spojena, je to naše nejaktivnější europoslankyně," řekl Bělobrádek. Roithová znovu do EP nekandiduje. Na rozhodnutí, zda by byla lidoveckou kandidátkou na členku EK, si podle Bělobrádka vzala čas na rozmyšlenou do začátku prázdnin.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…