Lidovec Bartošek burcuje proti válce: Zapomeňte na virtuální realitu a konejte

17.05.2015 18:50

Především ve virtuálním prostoru se dnes často objevuje názor, že je třeba Putina odradit mohutnějším zbrojením, jinak se nezastaví, dokud nespolkne celou Ukrajinu. Je to ale jediná cesta. Místopředseda sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) vidí i jinou. Jen je třeba začít opravdu jednat a nebýt jen kamínkem na hrací ploše.

Lidovec Bartošek burcuje proti válce: Zapomeňte na virtuální realitu a konejte
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

„A proto, že nejspíš skutečně žijeme v paradoxním světě, dodal bych – virtuálně paradoxním –, je třeba přestat konat jen virtuálně a skutečně začít krok za krokem uskutečňovat naše proklamace. Sama prohlášení nic nezmění,“ upozorňuje Bartošek s tím, že během studené války jsme byli jen jedním z hracích kamenů ve hře dvou mocností. Dnes však máme možnost vystoupit jako aktér, jednat a udržet mír.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Musíme myslet na to, že vztah Západu a Ruska opět prochází těžkým obdobím, ale nemusí tomu tak být na věky, je proto třeba v tomto smyslu jednat a nenechat se jen semlít momentálními tlaky. Za špatnou považuje Bartošek i možnost, abychom byli jen objekty ve větší hře, jak tomu bylo za studené války. Musíme nastolit rovnováhu ve světě, ale tak, abychom na ni my sami měli skutečně podíl.

Celý text najdete zde

Pokud se nám to nepodaří, naši potomci se možná budou jednou učit, že se lidstvo na prahu 21. století téměř zničilo. „Válečný konflikt mocností je nepřípustný. Dějiny lidstva jsou plné kolapsů a zániků civilizací. Nepřipusťme, aby se generace našich následovatelů dozvídala o kultuře a společnosti jednadvacátého století z archeologických vykopávek,“ varuje Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…