Lidovec Bartošek řádil: S kým se měl Nejedlý v Moskvě setkat? Kdo mu to platí?

29.11.2020 18:20

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek se v nedělních Otázkách Václava Moravce obul do poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého. Od poslanců Jaroslava Faltýnka (ANO) a komunistického poslance Jiřího Dolejše se mu však dostalo jen vlažných odpovědí.

Lidovec Bartošek řádil: S kým se měl Nejedlý v Moskvě setkat? Kdo mu to platí?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Bartošek

Lidovecký poslanec Jan Bartošek v nedělních Otázkách Václava Moravce prohlásil, že bude chtít slyšet, s čím požehnáním jel poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý do Moskvy a o čem tam vyjednával, protože do nejrozlehlejší země světa nevyjel na přání ministerstva zahraničí.

Považuji to za natolik zásadní věc. V úterý začíná jednání Poslanecké sněmovny a já budu chtít zařadit tento bod na jednání Poslanecké sněmovny, protože mě zajímá, s jakým jel pan Nejedlý a tato delegace mandátem, jak vypadal protokol, s kým se měl pan Nejedlý setkat a kdo tu cestu platí,“ uvedl Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Od svých oponentů ve studiu – Jaroslava Faltýnka (ANO) a Jiřího Dolejše (KSČM) – však neslyšel slova podpory. Se svým požadavkem zůstal ve studiu osamocen.

„Zeptám se v klubu kolegů, jestli to podpoří,“ slyšel opatrnou odpověď od předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka.

Dolejš se vyjádřil v podobném duchu.

„My jsme to pochopitelně na klubu taky neprojednali a já si myslím, že varovné světýlko by se mělo rozsvítit až tehdy, kdybychom zjistili, že je odmítána debata ,mezi Hradem a Černínem‘,“ prohlásil Dolejš a zmínil sídlo prezidenta a sídlo ministerstva zahraničí Černínský palác.

„Ta debata začala tehdy, když si pánové z opozice přečetli, že pan Nejedlý, který má u některých lidí určitou míru nepopularity, jede do Moskvy. Na to se navěsil narativ o tom, co tam všechno strašného jde dělat. Já to nevím, tudíž teď nemohu říkat, jestli to chci, nebo nechci projednávat v Poslanecké sněmovně. Já si vyčkám na informace a podle toho se rozhodnu. Nic víc,“ sdělil Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…