Lidovec Macek zaútočil na Zemana: V čele státu by měla být evropská štika

09.06.2013 18:26

Prezident Miloš Zeman je ve funkci jen pár měsíců a už na jeho pozici zaútočil lidovec David Macek. Na sjezdu v Olomouci sdělil i to, že pokud by se stal lídrem kandidátky lidovců do Evropského parlamentu, měl by i větší šanci v dalších prezidentských volbách. V nedělních volbách ale získal jen 36 hlasů, a to na pozici jedničky rozhodně nestačilo.

Lidovec Macek zaútočil na Zemana: V čele státu by měla být evropská štika
Foto: Martin Kovář
Popisek: Mladí lidovci nechali natisknout bankovky v nominální hodnotě 3,5 miliardy korun, které dovezli na kolečkách až k budově ministerstva školství

Nejdřív pohovořil o tučných kaprech a bahně, pak se věnoval ve svém proslovu na sjezdu budoucnosti. „Je potřeba, aby naši zemi do budoucna vedl člověk, který bude jako evropská štika. Tak, jak dnes budeme volit, budeme rozhodovat i o tom, kdo bude mít v Evropském parlamentu možnost se připravit na prezidentskou kampaň,“ upozornil na sjezdu Macek.

Oblékl dres a trénuje na maraton

Učitel na katedře politologie tráví zřejmě dost času zlepšováním své fyzické kondice. Prozradil totiž, že se chce účastnit příští rok maratonu. Na sjezdu se před svými kolegy ukázal i ve žlutém dresu. „Je potřeba se dívat nejen do Evropy, ale i za Atlantik. Největší sportovní událostí, která se uskuteční příští rok, to nebudou zimní olympijské hry v Soči, ale Bostonský maraton. Maraton, na který letos zaútočili teroristé. Je potřeba, abychom i tam v barvách KDU – ČSL ukázali, že jsme pro transatlantickou spolupráci. Když někdo udeří na našeho partnera v NATO, jako je USA, tak jsme připraveni do toho jít. Proto Vás všechny zvu, abyste se spolu se mnou připravovali na Bostonský maraton, který se uskuteční těsně před volbami do Evropského parlamentu. Těším se, že mě v tom nenecháte. Já se na to připravuji,“ vysvětlil Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…