Lidovec se pořádně naštval na lyžařku Neumannovou. A toto napsal

09.08.2014 14:38

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský odmítl na svém profilu na ParlamentníchListech.cz nápad bývalé olympioničky Kateřiny Neumannové, že by medailisté z olympiád měli pobírat k důchodu doživotní rentu 20 000 korun. Raději by od ní slyšel, kdo a kdy splatí dluhy za bujaré večírky a nesmyslně předraženou reklamu šampionátu v Liberci.

Lidovec se pořádně naštval na lyžařku Neumannovou. A toto napsal
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Lidovec Zdechovský v úvodu píše, že podle diskusí na internetu není jediný, koho Neumannová zvedla ze židle svým návrhem, že by medailisté z olympiád měli pobírat k důchodu doživotní rentu 20 000 korun.

„Neměli bychom se namísto renty spíše bavit o tom, kdy Kateřina Neumannová zaplatí dluhy 399 milionů po mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci? Namísto toho, abychom slyšeli slova o tom, kdo a kdy splatí dluhy za bujaré večírky a nesmyslně předraženou reklamu šampionátu v Liberci, začala Kateřina Neumannová bojovat za rentu pro úspěšné olympioniky, mezi které mimochodem také patří. Tak nebo tak, udělala Kateřina Neumannová celé rentě medvědí službu,“ míní Zdechovský.

  • Co přesně napsal Tomáš Zdechovský ZDE

Neodvedla stejnou práci matka čtyř či pěti dětí?

„Není sporu o tom, že Kateřina Neumannová určitě odvedla skvělou práci při získání olympijské medaile. Ale nabízí se ihned otázka, zda podobnou nebo stejnou práci neodvedla matka čtyř či pěti dětí, která si musí vystačit s předčasným důchodem tři a půl tisíce měsíčně? A to navzdory tomu, že příspěvek jejích dětí do sociálního a daňového systému může v budoucnu přesáhnout stonásobek obdrženého důchodu,“ píše Zdechovský a nabízí variantu řešení.

„A tak, jako se děti postarají o svou maminku, může se mladší generace olympioniků postarat o své předchůdce. Třeba zřízením fondu, kam by každý úspěšný sportovec dobrovolně přispíval. A Kateřina Neumannová může jít všem příkladem,“ uzavírá.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…