Lidoveckou zastupitelku obviňovali, že kvůli odmítání propagace islámu hrozila rodičům sociálkou. Tady je její verze

07.04.2017 22:00

Na jedné ze základních škol v Brně-Bystrci se rozhořel ostrý spor. Jednomu z rodičů se nelíbilo, že se děti ve škole učí také o islámu. Nechtěl, aby se děti stýkaly s hosty školy z muslimských zemí. Údajně se za to dočkal výhrůžky, že si na něj došlápne sociálka, pokud protestuje proti tomu, aby děti chodily do školy, když mají možnost setkat se s muslimy. Paní učitelka a zastupitelka za KDU-ČSL Eva Barovjanová se snaží uvést celý spor na pravou míru.

Lidoveckou zastupitelku obviňovali, že kvůli odmítání propagace islámu hrozila rodičům sociálkou. Tady je její verze
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

„V posledních týdnech čelím agresivním útokům ze strany některých spoluobčanů. Jsem označována dosti nevybíravě, vulgárně a čelím tvrdé kyberšikaně. Jelikož útoky nejsou směřovány jenom na mě a školu, ale i na politickou stranu, pod jejíž hlavičkou jsem kandidovala do bystrckého zastupitelstva, chci uvést celou situaci na pravou míru. Nikdy jsem na nikoho neposílala sociálku a nikdy jsem neprosazovala islám. Čelím neuvěřitelné a lživé kampani, kterou jsou ochotna přebírat i některá naše média, aniž by si dostatečně zjistila fakta a někoho se dotazovala,“ napsala v prohlášení zastupitelka KDU-ČSL na serveru strany.

Celý komentář naleznete zde

Celou kauzu podle paní učitelky rozpoutal jeden z rodičů – pan Charous, když vyjádřil nespokojenost nad stylem výuky na základní škole, ale neobrátil se primárně na školu, ale rovnou dp médií. Nelíbilo se mu, že se děti učí o islámu.

„Celá kauza je založena na kritice mezinárodně úspěšného a uznávaného projektu EDISON organizace AIESEC, který proběhl v únoru na ZŠ Heyrovského v Bystrci, kde také učím. Projekt fungoval už v řadě jiných škol v Brně i v jiných městech České republiky. Jde o projekt, kdy je sestavena skupina anglicky mluvících studentů z různých zemí světa, v případě ZŠ Heyrovského šlo o Portugalsko, Indonésii, Turecko, Čínu a Ghanu, kteří dětem v českých školách představují své země. Děti se tak setkávají se studenty z jiných zemí, což rozšiřuje jejich znalosti a celkový rozhled. V minulosti se s žáky cestovalo do zahraničí, jenže v poslední době se řada učitelů bojí příliš velké zodpovědnosti, a proto vznikají podobné projekty. V rámci projektu vyjíždějí i čeští vysokoškolští studenti a přednáší dětem v zahraničí o České republice. Rodiče dětí byli o projektu informováni s půlročním předstihem a žádný z rodičů nic nenamítal,“ podotýkala učitelka a zastupitelka.

Jistěže si žáci mohli vyslechnout také něco o islámu, pokud by některý z hostů tuto víru vyznával, ale dopředu nebylo vůbec jasné, zda bude některý z hostů muslim. To za prvé. Za druhé dáma zdůraznila, že nikomu nevyhrožovala sociálkou a nešířila lži, z čehož byla některými médii obviňována.Naopak sama musela lžím čelit a snažit se udržet své jméno čisté.

Eva Barovjanová doufá, že se jí podaří uhájit své jméno i navzdory obrovskému mediálnímu tlaku a věří, že rozumní lidé se nad případem zamyslí a nebudou věřit lžím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …