Lidovecký europoslanec: Pokud země neumí přistěhovalce integrovat, neměla by je vůbec přijímat

26.01.2015 18:58

Evropské státy, které nedokážou integrovat přistěhovalce, by je ani neměly přijímat. K tomu dochází v zamyšlení, které bylo inspirováno nedávnými teroristickými útoky islámských radikálů ve Francii, europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Lidovecký europoslanec: Pokud země neumí přistěhovalce integrovat, neměla by je vůbec přijímat
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zdechovský připomíná, že evropské vlády sice každý teroristický útok přiměje k pokusu zlepšit bezpečnostní opatření, aby se zabránilo útokům dalším. "Přijde mi ale, že se málo pozornosti věnuje příčinám problémů, resp. řešení situace přistěhovalců, která je především zodpovědností jednotlivých členských států," upozornil europoslanec.

Buď se přistěhovalci začlení do společnosti, nebo odejdou

Podle jeho názoru by stát, pokud přijme imigranty, měl být schopný zajistit také jejich integraci. "Mělo by zde platit pravidlo, že buď se přistěhovalci začlení do společnosti, anebo odejdou. Jiná možnost neexistuje, má-li společnost bez problémů fungovat," upozorňuje.

V případě, že daná země není schopná přistěhovalce integrovat, neměla by je ani přijímat. Země na západ od nás v minulých desetiletích v integraci cizinců podle Zdechovského selhaly.

Každý má právo se svobodně rozhodnout, kde a jak chce žít

Za příklad dává USA, kde už po desetiletí platí pro imigraci jednoduché pravidlo: "If you don´t love us, leave us. (Pokud nás nemáš rád, opusť nás)."

Dochází tak k závěru, že lidé, kteří opravdu nechtějí žít ve svobodné a demokratické společnosti, kterou jim nabízíme, by nás měli opustit. "A není v tom nic xenofobního nebo nesnášenlivého. Každý má právo se svobodně rozhodnout, kde a jak chce žít," dodává lidovecký europoslanec Zdechovský.

  • Celý text Tomáše Zdechovského najdete ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…