Lidovečtí poslanci pomohli Ukrajině. Víme, kolik peněz poslali

01.10.2014 16:40

Poslanci zvolení za KDU-ČSL přispěli na pomoc Ukrajině. Každý lidovecký poslanec zaslal 2500 korun na konto humanitární pomoci. K témuž nabádají i ostatní poslance.

Lidovečtí poslanci pomohli Ukrajině. Víme, kolik peněz poslali
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Lidovečtí zákonodárci zvolení do dolní komory Parlamentu ČR prý přikročili od slov k činům. Místo prázdného řečnění poslali Ukrajině konkrétní finanční pomoc ve výši 2500 korun s dovětkem, že by takto Ukrajina mohla dosáhnout až na půl milionu korun, kdyby tentýž krok učinilo všech 200 členů sněmovny. Až do 19. října tak mohou učinit zasláním peněz na účet zřízený Ministerstvem zahraničních věcí.

Každý poslanec KDU-ČSL přispěl částkou 2.500 korun na humanitární pomoc Ukrajině. Poslanci tak učinili po výzvě poslance Tomáše Podivínského, který na zářijové mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny k situaci na Ukrajině navrhnul, aby každý poslanec dal ze svého platu tuto konkrétní částku. Jedná se tedy o konkrétní pomoc, nikoliv o další plané prohlášení z přehlídky slohových a rétorických cvičení, která jsme na mimořádné schůzi mohli zaznamenat. Při počtu 200 poslanců by tak sněmovna na pomoc Ukrajině přispěla půl milionem korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…