Lídrem ODS v Moravskoslezském kraji bude exministr Stanjura

02.09.2013 20:07

ODS povede v Moravskoslezském kraji bývalý ministr dopravy Zbyněk Stanjura. Rozhodla o tom regionální rada. Na druhém místě bude bývalý starosta centrální městské části Moravská Ostrava a Přívoz Miroslav Svozil.

Lídrem ODS v Moravskoslezském kraji bude exministr Stanjura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Novináře o tom informoval sám Zbyněk Stanjura, který se v boji o přízeň voličů utká například s bývalými poslanci Lubomírem Zaorálkem (ČSSD), Miroslavem Opálkou (KSČM) nebo ministry v demisi Tomášem Podivínským, který bude jedničkou lidovců či Martinem Pecinou, který stane v čele SPOZ.

Na dalších místech kandidátky ODS se objeví i bývalá poslankyně a někdejší náměstkyně hejtmana pro oblast školství Jaroslava Wenigerová či vítěz světového poháru ve skocích na lyžích Jakub Janda.

S problémy při tvorbě kandidátní listiny se v Moravskoslezském kraji musela vyrovnat ČSSD. U soudu ji totiž napadli tři její členové včetně ostravského primátora Petra Kajnara. Obvodní soud pro Prahu 1 ale zamítl návrh na vydání předběžného opatření, kterým chtěli zabránit podání stranické kandidátky na krajském úřadu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…