Lídrem TOP 09 pro komunální volby v Olomouci bude učitel Jakubec

25.06.2014 20:17

Lídrem TOP 09 pro podzimní komunální volby v Olomouci a kandidátem na primátora bude vysokoškolský pedagog a městský radní Aleš Jakubec (38).

Lídrem TOP 09 pro komunální volby v Olomouci bude učitel Jakubec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Kandidátku schválil městský výbor TOP 09, řekl dnes ČTK jeho předseda Petr Navrátil. TOP 09 je nyní spolu s ODS a KDU-ČSL součástí radniční koalice. „Naši důvěru dostali kandidáti, kteří v uplynulých čtyřech letech aktivně fungovali ve vedení města nebo v odborných komisích či městských akciových společnostech," uvedl Navrátil, který je dvojkou na kandidátce.

Nečekejte megalomanské projekty

Třetí místo na kandidátce TOP 09 patří ředitelce neziskové organizace JITRO Anně Taclové a čtvrté připadlo zastupitelce Kateřině Šiškové. Z pátého místa se o hlasy voličů bude ucházet živnostník Martin Vysoudil. V první desítce figurují také náměstci primátora Ivo Vlach a Eva Machová a radní Karel Šimša.

„Mezi naše priority pro nadcházející volební období nepatří megalomanské akce, ale zejména menší projekty, které jsou důležité pro každodenní život obyvatel města. Jde například o opravy chodníků a cest, další rozšiřování cyklostezek, budování a rekonstrukce dětských hřišť nebo podpora volnočasových aktivit," podotkl Jakubec.

Budování protipovodňové ochrany

TOP 09 podle Jakubce podpoří další rozšíření kompetencí komisí městských částí, nezbytnou rekonstrukci zimního stadionu a opravu ulice 1. máje. Hodlá pokračovat například v integraci seniorů a lidí s handicapem a chce zachovat zvýšený objem peněz z rozpočtu města organizacím poskytujícím sociální služby. "Rádi bychom také dokončili budování protipovodňové ochrany Olomouce a prodloužili novou tramvajovou trať až do Slavonína, aby byla tato komfortní forma dopravy dostupná co největšímu počtu obyvatel," uvedl Jakubec.

Kandidátky už zveřejnila také olomoucká ODS, KDU-ČSL a ČSSD. Lídrem lidovců pro komunální volby v Olomouci bude primátorův náměstek Ladislav Šnevajs (52). Jedničkou opoziční ČSSD a kandidátem na primátora bude vysokoškolský učitel Antonín Staněk (48), který nyní předsedá klubu sociálnědemokratických zastupitelů. Občanské demokraty do podzimních obecních voleb povede primátor a dlouholetý zastupitel Martin Major (34).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…