Lídryně STAN Pecková: Jermanová škodí kraji. S ANO a SPD nepůjdu

09.09.2020 13:17

Starostka Mnichovic Petra Pecková, která kandiduje ve středních Čechách na post hejtmanky za hnutí STAN s podporou KDU-ČSL a SNK ED v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes uvedla, že současná hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) škodí kraji.

Lídryně STAN Pecková: Jermanová škodí kraji. S ANO a SPD nepůjdu
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

Hnutí STAN má jako symbol probíhající kampaně česnek. Ten totiž podle předsedy hnutí Víta Rakušana čistí a dokonce zahání zlé duchy. Tím je pro Peckovou duch bývalého hejtmana Davida Ratha, který se podle ní na chodbách a v kancelářích krajského úřadu stále ještě vznáší. „A pak je to současná koalice ANO, ČSSD a KSČM. Úřad totiž není otevřený a nepatří lidem. To chci změnit. Jenže na to nestačí česnek, k tomu je potřeba tvrdá a poctivá práce,“ míní Pecková, která tvrdí, že v případě zvolení skoncuje s papalášskými manýry na kraji. 

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24622 lidí

Má na mysli nejen kauzy hejtmanky Pokorné Jermanové, ale i obecně styl vystupování a komunikace s lidmi. „Chování nynějšího vedení považuji za papalášství toho největšího kalibru. Chybí vstřícnost, otevřenost a komunikace s obcemi i občany. Je to uzavřený úřad. Už jenom když na něj přijdete, stojíte frontu u turniketů a jste kompletně prolustrovaný. Proboha, vždyť je to úřad, a ne sídlo NATO! A jen na okraj, ty turnikety bychom chtěli v případě úspěchu ve volbách jako symbol změny k otevřenosti ihned zrušit,“ poznamenala a dodala, že ona osobně je přesvědčená, že současná hejtmanka škodí kraji. 

Závěrem pak také hovořila o tom, proč by lidé měli volit právě STAN, když témata téměř všech stran a hnutí jdoucích do voleb má obdobné plány – investice do dopravy a zdravotnictví. „Je asi logické, že žádná strana nebude opomíjet citlivá témata, která lidi trápí a na která slyší. Důležitější však je, jak se jim v případě zvolení podaří tato témata uchopit v praxi. A k tomu jsou potřeba zkušenosti. Myslím si, že právě proto by lidé měli volit STAN. V obcích lidé vidí hmatatelné výsledky našich starostů. A když se podíváte na naši kandidátku, tak na ní nenaleznete jediného starostu, který by tam byl ‚z leknutí‘. Jsou na ní lidé, kteří jsou opakovaně prověření komunálními volbami a kterým voliči dlouhodobě důvěřují. Takže snad tu práci neděláme špatně,“ uzavřela a závěrem vyloučila, že by v případě povolební spolupráce spolupracovala s hnutím ANO, komunisty a SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…