Lidstvo nezničí klimatická změna, ale hysterie. Další příspěvek k debatě o „puberťačce s psychickými poruchami“

11.06.2019 20:49

Když Václav Klaus mladší představoval své nové politické hnutí nazvané Trikolóra, prohlásil, že průmyslovou politiku nemá určovat „šestnáctiletá puberťačka ze Švédska s nějakými diagnostikovanými psychickými poruchami“. Narážel tím na aktivity studentky Grety Thunbergové. Boj o klima však zajímá mnohem víc lidí než jen Klause. Podnikatel Václav Dejčmar poznamenal, že spíš než klimatická změna lidstvo zničí jeho vlastní hysterie.

Lidstvo nezničí klimatická změna, ale hysterie. Další příspěvek k debatě o „puberťačce s psychickými poruchami“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cisterna s pitnou vodou, ilustrační foto

„Nemyslíme si, že evropskou, potažmo světovou průmyslovou politiku má určovat šestnáctiletá puberťačka ze Švédska s nějakými diagnostikovanými psychickými poruchami,“ řekl Klaus v narážce na ekologickou aktivistku Gretu Thunbergovou, když oznamoval vznik strany Trikolóra.  

Podnikatel Václav Dejčmar nabídl na sociální síti Facebook trochu jiný pohled na celou problematiku. Zaujala ho prý debata geologů a hydrologů pořádaná nadačním fondem Neuron. Pánové se prý shodli na tom, že se teplota Země zvyšuje, ale člověkem to způsobeno není. Boj za snížení produkce oxidu uhličitého do ovzduší prý považují tito pánové za nesmyslný.

„Problém z jejich pohledu není měnící se klima, ale iracionalita lidí. Dnes existují metody a technologie, jak mít např. nadbytek vody i v poušti – viz vodní soběstačnost státu Izrael, který vodu dokonce vyváží. Před lidstvem samozřejmě stojí ohromné environmentalistické výzvy, na které se bude třeba adaptovat. Ale investovat do řízení klimatu skrze snahy o snižování CO2 všem přišlo absurdní vzhledem k tomu, že z pohledu dlouhých časových řad prožíváme nejchladnější období za 6 000 000 let,“ pokoušel se Dejčmar shrnout myšlenky debatujících.

Sám za sebe dodal, že se lidstvo může opravdu zničit, ale pokud k tomu dojde, stane se tak podle jeho názoru jen kvůli hysterii, kterou se někteří obyvatelé planety snaží vyvolat.

„Z mého pohledu se bohužel jen znovu ukazuje, jak ohromný předěl panuje mezi vědou a politikou. Máme omezený čas a zdroje. Pokud o budoucnosti nebude rozhodovat rozum, ale hysterie, vyhubí se lidstvo v principu samo,“ uvedl.

Za tato slova si však v komentářích pod příspěvkem vyslechl řadu kritických poznámek, takže uznal za důležité zdůraznit, že jen převzal myšlenky jiných odborníků. Povětšinou nejde o jeho vlastní úvahy. Jeho je prý jen dovětek o tom, že se lidstvo může zničit vlastní hysterií. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…