Lihovarník od zemanovců se prý vyhýbá vězení. Strana se jej raději zřekla

05.06.2016 15:49

Bývalý aktivní zemanovec Vladislav Jarošek se vyhýbá vězení. Lihovarník a pravomocně odsouzený daňový podvodník měl po roční pauze nastoupit za mříže, vymlouvá se však na zdravotní potíže. Dokonce byl hospitalizován. Uvedl to web Českého rozhlasu Rozhlas.cz.

Lihovarník od zemanovců se prý vyhýbá vězení. Strana se jej raději zřekla
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Předtím, než byl Jarošek upoután na nemocniční lůžko, požádal o upuštění od šestiletého trestu za krácení daní. Nyní bude o žádosti rozhodovat soud. I z toho důvodu mu za vyhýbání se vězení nic nehrozí.

Jarošek se měl do vězení vrátit po roční svobodě. Na tu se dostal kvůli problémům se srdcem, kdy mu soud loni v květnu přerušil výkon trestu. Vrátit se měl však v sobotu. Podle mluvčí brněnské vazební věznice Dany Krejčířové však dosud nenastoupil. Alespoň to tvrdila včera ráno.

Původní text ZDE.

Podnikatel si měl odpykávat šestileté vězení za podvod ve výši 70 milionů korun kvůli výrobě téměř 500 tisíc litrů denaturovaného lihu.

O konkrétních Jaroškových potížích se může jen spekulovat. On sám telefon nebere a jeho advokát Roman Žďárek odmítl s ohledem na advokátní mlčenlivost odpovídat na jakékoliv otázky. Zajímavé je, že server iDnes.cz zjistil, že letos se Jarošek umístil na třetím místě soutěže ve střelbě brokem, a to po předchozích trénincích. 

Jarošek má s nástupy za mříže problémy od začátku. V lednu 2013 požádal o odklad ze zdravotních důvodů, v srpnu 2013 poté zmizel, zatkla ho až za devět měsíců slovenská policie. Soud mu poté kvůli zdravotním problémům, v květnu roku 2015, trest přerušil. 

Zemanovec býval také k vidění se samotnou hlavou státu Milošem Zemanem, již požádal o milost. Tu mu Zeman neudělil, strana se navíc podnikatele po jeho kauze zřekla. A to i přesto, že rok po svém odsouzení hostil prezidenta ve svých Sklepech Jarošek v Mutěnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…