Lomcovali mi klikou. Řev. Mlátili mi do skel. Tohle mi imigranti udělali v Česku, vykládal řidič

16.09.2015 7:27

Co by se muselo stát, aby Česko v souvislosti s uprchlickou krizí zcela uzavřelo své hranice a povolalo na pomoc policistům při jejich hlídání také armádu, vězeňskou službu a celníky? Krizový scénář pro Právo popsal šéf cizinecké policie Milan Majer. Stejný deník také informuje o tom, jak se běženci pokusili v Břeclavi zmocnit auta.

Lomcovali mi klikou. Řev. Mlátili mi do skel. Tohle mi imigranti udělali v Česku, vykládal řidič
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil uprchlický tábor na Sicílii

Majer deníku vysvětlil, že opatření v podobě uzavření hranic a nasazení dalších bezpečnostních sborů včetně vojáků by nastalo v případě tzv. migrační vlny velkého rozsahu, tedy v okamžiku, kdy by do Česka vstoupilo denně po dobu několika dnů (zhruba týdne) minimálně 750 uprchlíků. Stejné opatření by bylo přijato i při počtu celkem pěti tisíc uprchlíků za měsíc či 100 tisíc za rok.

„Stejný krok můžeme učinit ale i v případě, kdy zjistíme zásadní bezpečnostní riziko pro Českou republiku,“ osvětlil Právu policejní prezident Tuhý. Pokud bude počet uprchlíků každým dnem stoupat, může policie situaci prozatím řešit posílením svých řad z vnitrozemí, už tak prý je ale v současnosti dle Tuhého nasazeno mimo jejich domovské útvary více než 700 mužů a žen zákona.

Být na mém místě matka s dítětem

První, veskrze negativní zkušenost s běženci má za sebou muzikant Roman Šemora z Březí na Břeclavsku. Když se vracel ze zkoušky, na silnici z Lednice do Mikulova se mu jeden chodec s batohem velmi intenzivně snažil dostat do auta.

Ještě předtím, než jej chodec přinutil zastavit, stačil ještě zamknout dveře auta. „Pak začal lomcovat klikou u auta, chtěl dovnitř a z polní cesty na levé straně se hnala skupina dalších šesti až osmi lidí. Tlukot na auto, do skel, lomcování klik. A řev. Dalo mi dost práce vycouvat a utrhnout frajery od kličky,“ vyprávěl Právu Šemora. Když se dostal pryč, zavolal policii. Ta dorazila za půl hodiny, běžence ale už nenašli.

„Dlouho jsem všechna ta videa o tom, jak se běženci snaží dostat do kamionů, jak jsou při tom agresivní a jak nekompromisně si při tom vynucují pozornost, bral s rezervou. Ale jen do vlastní zkušenosti,“ zhodnotil Šemora zážitek s běženci. Nedovede si představit, co by se stalo, kdyby na jeho místě byl senior či matka s dítětem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…