Londýn, Athény, Vídeň. Tady všude se demonstrovalo na podporu uprchlíků

20.03.2016 7:56

S odvoláním na agenturu AFP informuje ČTK o demonstracích na podporu uprchlíků v řadě evropských měst – od Velké Británie přes Rakousko, Švýcarsko až po Španělsko. Stranou nezůstaly ani Athény.

Londýn, Athény, Vídeň. Tady všude se demonstrovalo na podporu uprchlíků
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Řecko je jednou z evropských zemí, na které problémy s migrační krizí doléhají snad nejvíce. I zde se najdou lidé, kteří si jsou vědomi toho, že je třeba běžencům pomáhat. Mezi 1 500 až 3 000 demonstranty v řeckém hlavním městě stála i řada uprchlíků. Ve švýcarské Ženevě se konal pochod na podporu běženců, kterého se zúčastnilo na šest stovek lidí. V Londýně demonstrovaly asi čtyři tisíce lidí. Skandovali hesla jako „uprchlíci tady jsou vítáni“.

„Jsem tady, abych vyjádřil solidaritu a podpořil migranty a uprchlíky ze Sýrie, ze země, jež se ponořila do krize, kterou Západ do značné míry pomohl vytvořit,“ sdělil tvůrce webových stránek Callum Nash.

Demonstrace se konaly v sobotu v souvislosti s podepsáním dohody mezi EU a Tureckem o vracení uprchlíků. Od neděle má být uplatňován mechanismus jeden za jednoho.  Za jednoho uprchlíka z řeckých ostrovů vráceného do Turecka poputuje do Evropy prověřený Syřan. Taková je alespoň teorie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…