Loni mluvil, po volbách už nemá důvod makat, přišlo na adresu lokálního politika Vituly z TOP09. Prý hlavně hrabe dva platy na dvou židlích

15.02.2017 15:46

Zatímco před volbami byl aktivní jak v médiích, tak na sociální síti Twitter, jakmile usedl do slušně placeného křesla, lokální politik Jan Vitula (TOP 09 s podporou starostů a "Žít Brno"), radní Jihomoravského kraje, mlčí jako zařezaný. To nám alespoň sdělil jeden z jeho údajných kolegů emailem.

Loni mluvil, po volbách už nemá důvod makat, přišlo na adresu lokálního politika Vituly z TOP09. Prý hlavně hrabe dva platy na dvou židlích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Starosta Židlochovic Jan Vitula

Přitom je potřeba zdůraznit, že například jeho rozhovor pro ParlamentníListy.cz získal více než 1.100 "likes" a stal se také velmi sdíleným. Lokální politik Vitula v něm například konstatuje, že „angažovanost Miloše Zemana je za hranicí toho, jak chtěl být nadstranický prezident všech obyvatel. Je zřejmé, že velká část obyvatel není nakloněna tomu, aby se stal čínským a ruským vazalem, kam on systematicky směřuje."

Při pohledu na jeho aktivitu na sociální síti ovšem musíme dát pisateli za pravdu. Krajské volby se konaly 7. 10. – 8. 10. 2016. Do té doby byl Vitula velmi činorodý. Na Twitteru působil prakticky denně. Jaké překvapení, že se od voleb svým věrným voličům neozval? Na to má náš zdroj jasný názor. „Vitula sedí na teplé židli, dělá si asi sobě vlastní věci po boku Šimka (hejtman), který nosil tašku Haškovi, takže na voliče kašle," konstatoval.

O Vitulovi psal naposledy 8. února web čt24, když uvedl, že tento lokální politik bere bez větších problémů dva platy a sedí na dvou židlích současně. „V sousedním Jihomoravském kraji sedí na dvou židlích starosta Židlochovic na Brněnsku Jan Vitula (TOP 09), který je zároveň náměstkem hejtmana. Ten se nakonec rozhodl ponechat si obě funkce a za obě pobírat plat."

Kritika na jeho osobu z řad TOP 09, případně uskupení Žít Brno, samozřejmě nepřišla. „Asi je v pořádku, že teď hrabou, když tak kritizovali minulé vedení, to jsou oni, hlavně hrabat, ale především pod sebe, že, Vitulo a další," vzkázal zdroj.

Loni se prsil Havlem, od voleb mlčí a mlčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…