Loni řvali jako dobytek, házeli vajíčka. Státní svátek se má slavit, ne využít k útokům na prezidenta, rozohnil se Veleba

22.11.2015 13:18

Z PROFILŮ Senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz odpovídal na dotazy čtenářů. Týkaly se především České televize, prezidenta Miloše Zemana či tajných služeb.

Loni řvali jako dobytek, házeli vajíčka. Státní svátek se má slavit, ne využít k útokům na prezidenta, rozohnil se Veleba
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

„ČT nectí dlouhodobě svobodu slova a měla by být zrušena,“ napsal Velebovi jeden ze čtenářů s tím, že redaktor položí otázku a odpoví si sám. A Veleba mu dává za pravdu. „Popisujete to naprosto přesně,“ uvedl. „Česká televize, která se nazývá veřejnoprávní a je z 90 % financována z našich koncesionářských poplatků, se dostala na úroveň komunistické televize pod vedením tehdejšího nomenklaturního kádra Zelenky,“ nebere si servítky Veleba. Podle něj pracuje s prefabrikovanými účelovými informacemi, které moderátor tlačí jedním směrem.

„ČT vynakládá velké prostředky na výrobu pořadů, které jsou namířeny proti prezidentovi a dalším nepohodlným osobám, jež nesdílejí názory pražské kavárny a zpravodajské mafie,“ pokračuje v kritice senátor s tím, že vše nasvědčuje tomu, že na ČT jsou napojeni různí kmotři. „Například morální gigant Bakala,“ podotkl.

„Současný stav České televize je neudržitelný,“ uzavírá tuto otázku Veleba.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Na tajné služby USA se zeptal další ze čtenářů – doneslo se mu totiž, že na našem území právě CIA pracuje. „Existuje prý také dohoda, která zakazuje naší kontrarozvědce sledovat činnost těchto zahraničních rozvědných služeb na našem území. Co je na tom pravdy?“ zeptal se. 

„Tuto informaci samozřejmě nemohu mít, ale když si uvědomíte, že tyto služby odposlouchávaly německou kancléřku Angelu Merkelovou a další evropské politiky, tak je to docela možné,“ uvedl Veleba.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

A další ze čtenářů se věnoval projevu prezidenta Zemana na Albertově dne 17. listopadu 2015. „Na Albertově označil prezident své kritiky za řvoucí stádo. Souhlasíte s ním? A jak byste pojmenoval ty, kteří na demonstracích vyjadřují prezidentovi svou podporu?“ zeptala se čtenářka.

„Vloni byl na Albertově zfanatizovaný dav a v den státního svátku jeho četní členové házeli na prezidenta ČR za přítomnosti dalších čtyř prezidentů sousedních zemí vajíčka. Toto jsem já nezaznamenal v žádné civilizované zemi. Na letošním Albertově vyjadřoval dav prezidentovi podporu, což pokládám při příležitosti významného státního svátku jako normální, ale dokonce i potřebné. Anebo je snad žádoucí házet vajíčka, řvát jako dobytek, urážet atd.? Já si myslím, že ne,“ odvětil Veleba.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Další otázka směřovala rovněž k vystoupení prezidenta na výročí státního svátku. „Sledoval jsem, jak jsou ministři Bohuslav Sobotka a Jiří Dienstbier pranýřováni příznivci pana prezidenta za to, že si dovolili nesouhlasit s jeho vystoupením na Albertově. Máte s vyjádřeními ministrů problém?“ zeptal se.

„Jak patří ke zvyku premiéra Sobotky, jeho vyjádření k Albertovu se postupně vyvíjelo. Bezprostředně po akci měl pouze připomínku, že ‚studenti‘, kteří jako na potvoru chtěli položit květiny zrovna v době, kdy byl prostor policií uzavřen před prezidentovým příchodem, nemohli být vpuštěni,“ odvětil Veleba s tím, že až po vyjádření ministra Dienstbiera přišel Sobotka s další kritikou, a tím ukázal, že se právě on stal hlásnou troubou médií. 

„Jinak já vyznávám jiné hodnoty, jsem přesvědčen, že státní svátek se má slavit, a nikoliv využít k útokům na prezidenta republiky v kontextu špinavých politických her dovnitř ČSSD a v kontextu mezinárodní ostudy, kterou ‚studenti‘ předvedli na Albertově v minulém roce,“ uzavřel Veleba.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…