Lopata, podrazák, oligarcha. Server shrnul, co pěkného si během roku pověděli Sobotka s Babišem

09.12.2014 9:26 | Zprávy

Sobotka je splachovací a teflonový. Tato slova z úterních novin jsou nejnovějším zářezem Andreje Babiše v jeho přestřelce s koaličním kolegou. Týdeník Echo24.cz zrekapituloval verbální souboje mezi oběma nejvyššími představiteli vlády.

Lopata, podrazák, oligarcha. Server shrnul, co pěkného si během roku pověděli Sobotka s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Já mu dám lopatou, pokud nepřestane.“ Jarní varování ministra financí zatím mezi ostrými výroky suverénně vévodí. Přišlo poté, co premiér sarkasticky poznamenal o eurolídrovi Babišova hnutí Pavlu Teličkovi, že se vždy včas přisaje na nějakého miliardáře.

Dusno bylo hned po sestavování vlád, když Babiš Sobotkově ČSSD škrtl několik nominací na náměstka, než se upokojil s bankéřem Martinem Prosem.

Jaro zahájil Sobotka tak, že se ochotně přidal k europoslankyni, která kritizovala Babišův střet zájmů. „Abychom nebyli konfrontováni s těmi dotazy na možný střet zájmů, tak nejjednodušší by bylo, kdyby pan Babiš ukončil své podnikatelské aktivity a nadále se věnoval pouze politice,“ uvedl. Na oplátku se od Babiše dozvěděl, že o podnikání evidentně nic neví, když nepozná, že Babiš nijak nepodniká, pouze vlastní akcie firmy Agrofert.

Na podzim pak Babiš neunesl, že po komunálních volbách v Olomouci uzavřely ostatní strany koalici proti jeho hnutí, třebaže volby vyhrálo. „ČSSD se spojila s kmotry, co v Olomouci čtyři roky kradou. Kluci se asi lekli, že to chceme prověřit,“ poznamenal. Sobotka mu odpověděl, ať přestane brečet.

A když se slavilo výročí 17. listopadu, hovořil Bohuslav Sobotka ve svém projevu o populistech a oligarších, kteří těží z oslabení demokracie, organizují si své privátní strany, do kterých si najímají žoldáky.

Zatím poslední pokračování akčního seriálu bylo možné vidět v neděli, když Andrej Babiš v televizi nazval Sobotku podrazákem a populistou, který v zákulisí podporoval zvýšení platů politikům a na veřejnosti pak hrál zděšení.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…