Loutkohra Blesku: Bárta chtěl uplatit Divoženku, ta ale utekla za Čarodějnicí

10.03.2012 11:35

Bulvární deník Blesk si nechal udělat průzkum od agentury SANEP o tom, zda lidé důvěřují jednotlivým aktérům soudu s šéfem poslaneckého klubu VV Vítem Bártou a poslancem Jaroslavem Škárkou. Ukázalo se, že důvěřují spíš Kristýně Kočí, která před soudem svědčí proti Bártovi. Blesk také popsal jednotlivé aktéry kauzy jako divadelní loutky. Kočí je zobrazena jako Divoženka.

Loutkohra Blesku: Bárta chtěl uplatit Divoženku, ta ale utekla za Čarodějnicí
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

Vysvětlení Bárty o půjčkách nevěří více jak 50 procent lidí. Tvrzení Kočí, že peníze od Bárty byly úplatkem, věří téměř 30 procent lidí. Spíše na stranu Kočí se přiklání dalších 10 procent dotázaných. Více jak polovina lidí (zhruba 58 procent) nevěří, že v soudním procesu padne spravedlivý rozsudek.

Blesk obsadil aktéry kauzy do loutkohry. Bárta všechny vede, Kočí je Divoženka

Soud byl odročen na duben. Bulvární Blesk v sobotním vydání představil jednotlivé aktéry kauzy jako loutkové figurky v divadle.

Loutkoherec Vít Bárta se pokoušel uplatit poslance Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku. Kvůli tomu musel odstoupit z funkce ministra dopravy. Bárta se hájí tím, že peníze v obálkách byly půjčky.

Kočí v divadle Blesku vystupuje jako Divoženka. Do politiky se dostala jako šéfka poslanců VV, po propuknutí kauzy byla vyloučena. Teď je „utržená“ a nezařazená. Tvrdí, že 500 tisíc v obálce od Bárty bylo pokusem o úplatek. V tom jí před soudem podpořila Čarodějnice Alena Maršálková, bývalá PR manažerka poslaneckého klubu VV, která domluvila schůzku s advokáty. Až před nimi Kočí otevřela obálku od Víta Bárty.

Žebrák Škárka si půjčoval od spolustraníků. Malá mořská víla přišla o hlas

Škárkovi Blesk přiřadil roli Žebráka. Tvrdí, že mu Bárta dal úplatek 170 tisíc korun. Sám ale stojí před soudem kvůli tomu, že si chtěl peníze nechat. Část bývalých kolegů z VV navíc vypověděla, že si u nich Škárka opakovaně půjčoval desítky tisíc. Kočí okradl o decentní image její bývalý kamarád Lukáš Vích. Tento Loupežník nahrál její slova, že chystala puč ve straně.

V pohádce Blesku vystupuje také Kašpárek Radek John, předseda VV. Před soudem vypovídal ve prospěch Bárty tak, až se smál celý sál. Malá mořská víla Kateřina Klasnová přišla k soudu kvůli svému manželovi. Nejdříve jakoby přišla o hlas, ale poté jej zase nalezla, když nadávala své bývalé kolegyni Kočí.

Blesk představuje i další postavy: Čaroděje Michala Babáka a Čerta Stanislava Humla, který ďábelsky rychle změnil stranickou příslušnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…