Lubomíra Štrougala na stará kolena prošetřuje policie

03.11.2014 7:38

V souvislosti s tím, že na hranicích bývalého Československa s Rakouskem a Německou spolkovou republikou zahynulo v letech 1948-1989 více než 246 lidí, prošetřuje policie bývalého komunistického předsedu vlády Lubomíra Štrougala, kterému je nyní devadesát let. Informuje o tom pondělní MF Dnes s tím, že pražské městské státní zastupitelství prodloužilo policii lhůtu pro prověřování a shromažďování podkladů k vyšetřování zmíněných úmrtí na hranici do prvního prosince.

Lubomíra Štrougala na stará kolena prošetřuje policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Štrougal na autogramiádě

„Jméno Štrougal ve spise figuruje. Všechny ty věci mu měly končit na stole, nebo měl o nich alespoň vědět,“ potvrdil listu mluvčí Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV) Jan Srb. ÚDV tak poprvé přiznal, že se zajímá přímo o Štrougala.

Trestní oznámení kvůli úmrtím na hranicích podali před šesti lety redaktor zmíněného deníku Luděk Navara a zpěvák Jaroslav Hutka. Sám Štrougal se vždy, když se jej novináři ptali na jeho odpovědnost za železnou oponu, odmítal vyjádřit.


 

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…