Luboš Dobrovský: Putinova lež vítězí. Západ ustupuje agresorovi ve věci Ukrajiny. Je to mnichovanství

28.08.2014 7:32

Současný vztah Západu k Rusku prý připomíná „mnichovanství“, neboli snahu naivních západních státníků dohodnout se rozumně s Hitlerem. Podle Luboše Dobrovského, bývalého ministra obrany, velvyslance v Rusku a tiskového mluvčího prezidenta Václava Havla, jdou západní politici prezidentu Putinovi na ruku, doporučují ukrajinskému prezidentu Porošenkovi přesně to, čeho se Putin domáhá, a propagandistické lži opět vítězí nad skutečností.

Luboš Dobrovský: Putinova lež vítězí. Západ ustupuje agresorovi ve věci Ukrajiny. Je to mnichovanství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Velvyslanectvím Ruské federace v Praze byl postaven tzv. MikroMaidan na protest proti Vladimiru Putinovi a na podporu Kyjeva

Na úterním jednání v Minsku prý evropská „ministryně zahraničí“ Catherine Ashtonová jen zbaběle přihlížela, jak Vladimir Putin za pomoci pořádajícího diktátora Alexandra Lukašenka, který se zničehonic prezentuje jako mírotvůrce, se svým ukrajinským protějškem vyběhl. Jediné, o co se se svými dvěma kolegy zajímala, prý byly dodávky ruského plynu.

Podle Dobrovského je vrcholně pokrytecké už to, že všichni šetrně hovoří o „ukrajinské krizi“, a přitom se prý ve skutečnosti jedná o regulérní válku, kdy Rusko útočí na Ukrajinu za účelem ukrást jí po Krymu další kus jejího území.

I německá kancléřka Angela Merkelová prý ukrajinského prezidenta Porošenka zradila, když mu o víkendu začala doporučovat totéž, co žádá Putin - federalizaci země. Ukrajinský prezident přitom podle Dobrovského sám určitou míru autonomie připouští, a jediné, co za to požaduje, je ukončení ruské agrese. A prezident Putin se mu prý vysmívá, že Rusko žádnou agresi nevede.

„Ať dělám, co dělám, závan mnichovské atmosféry ne a ne zapudit. Tenkrát, jako dnes, agresorova propagandistická lež vítězí nad skutečností. Tenkrát také `političtí realisté` doporučovali vyhovět agresorovi, neboť jen tak lze zabránit válce. Dnes ale ruský Putinův režim válku již vede,“ píše Dobrovský ve svém komentáři pro MF Dnes.

Podle bývalého Havlova mluvčího měl Západ jednoznačně dát Putinovi najevo svou sílu, už když v roce 2008 napadl Gruzii. Kdyby prý tenkrát nasadil proti ruskému prezidentovi nějaké sankce, mohlo to pro něj prý být alespoň varováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…