Ludvík bude mít s vyhozením dvou náměstkyň nejspíš problém. Toto k tomu řekl šéf úředníků

05.12.2016 20:27

Odvolání svých dvou náměstkyň Lenky Ptáčkové Melicharové a Lenky Kolaříkové se komplikuje novému ministru zdravotnictví Miloslavu Ludvíkovi. Informuje o tom server iDnes.cz.

Ludvík bude mít s vyhozením dvou náměstkyň nejspíš problém. Toto k tomu řekl šéf úředníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf motolské nemocnice a kandidát na senátora Miloslav Ludvík z ČSSD

Ludvík v pondělí svůj návrh na vládě neobhájil, bude to muset zkoušet znovu. Když to do konce roku nestihne, zůstanou mu obě ve funkcích na ministerstvu celý příští rok, píše server.

Podle něj ministři schválení Ludvíkova návrhu systemizace služebních a pracovních míst odložili. Pracovní místa se schvalují na celý následující kalendářní rok, proto hraje nyní Ludvík, který se stal ministrem minulý týden, o čas.

Celý text je ZDE.

Systemizace změny jednou ročně umožňuje navzdory služebnímu zákonu. „Podle zákona existuje pak ještě jedna možnost změn na těchto postech, a to při změně působnosti ministerstva,“ vysvětlil nejvyšší státní úředník Josef Postránecký.

Ministerstvo musí změny do příštího zasedání vlády podrobněji vysvětlit. „Ministr je odůvodnil racionalizací v řízení celého ministerstva, protože v současné době je tam osm odborných náměstků, považuje to vzhledem k počtu zaměstnanců za příliš vysoké číslo,“ uvedl Postránecký. Takové vysvětlení vládě podle Postráneckého nestačilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…