Lustrační zákon je nespravedlivý, překvapil lidovec Jurečka. Poškozuje prý i nevinné

26.06.2014 21:30

Ministr zemědělství Marian Jurečka je rozpačitý ze čtvrtečního nepravomocného rozhodnutí slovenského soudu v kauze „Babiš“, podle něhož ministr financí nebyl agentem StB. Podle Jurečky je to věc Babišova svědomí. Řekl to v Hyde Parku ČT.

Lustrační zákon je nespravedlivý, překvapil lidovec Jurečka. Poškozuje prý i nevinné
Foto: hns
Popisek: Marian Jurečka v půlnočním rozhovoru

Protože je však zatím rozsudek nepravomocný, nechtěl ministr zemědělství dělat předčasné závěry. „Měli bychom respektovat usnesení soudu a žádný politik by neměl komentovat jeho rozhodnutí. Můj dojem je rozpačitý. Já ale nechci říkat, kdo má a kdo nemá pravdu. Já si počkám, jak ten příběh dopadne. Ale i pak to bude hlavně věc svědomí Andreje Babiše,“ prohlásil.

Podpora českých výrobců

Pak přiznal, že současné znění lustračního zákona není spravedlivé. „Text lustračního zákona není úplně šťastný, protože postihuje i lidi, kteří vědomě nespolupracovali. A já znám několik takto postižených lidí. Já zákon na rozdíl od pana premiéra nepovažuji za absurdní, je ale dnes do jisté míry nespravedlivý,“ uvedl s tím, že by měl být upraven.

Došlo i na zemědělství. Jurečka v pořadu zdůraznil potřebu podpory domácí výroby. „Já osobně se dívám, když nakupuji, odkud ten který výrobek je. Pro mě to je důležité. Chci podporovat české výrobce. Nejméně pochybení je právě u českých výrobků, a navíc je to věc jakéhosi regionálního patriotismu. Perfektně to funguje třeba ve Švýcarsku, kde lidé kupují své výrobky, protože není pochyb o kvalitě. A pomáhá to i ekonomice,“ dodal ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

19:00 Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka po roce opět povýšil. Ve středu jej pre…