Luxusní chata a vrtulník. To si dopřál ředitel letiště, jehož kvůli podivnému bonusu šetří policie

29.07.2016 9:53

Bývalý šéf Letiště Praha Miroslav Dvořák zrekonstruoval vojenský areál na Šumavě a pořídil si vrtulník Robinson R66. Přitom 150milionový bonus, který získal při odchodu z letiště, stále ještě řeší policie. Píše o tom server iDNES.cz.

Luxusní chata a vrtulník. To si dopřál ředitel letiště, jehož kvůli podivnému bonusu šetří policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letiště Václava Havla, ilustrační foto

Vlastnictví pětimístného lehkého vrtulníku, který od roku 2010 vyrábí americká společnost Robinson Helicopter Company, zjistil server z leteckého rejstříku. Dvořák je v současné době jediný v republice, který letoun vlastní. Pořídil si jej přes svoji společnost RenoEnergie, která provozuje a vlastní vodní a solární elektrárny. 

O ceně unikátního vrtulníku se bývalý šéf Českých aerolinií nechtěl bavit, na dotazy, které mu redakce zaslala, se nevyjadřoval. Podle zjištění MF Dnes však Robinson R66 vychází na zhruba dvacet milionů korun. 

Původní text ZDE.

Kromě vrtulníku si nechal Dvořák také zrekonstruovat vojenské školicí a rekreační zařízení u Hartmanic. A právě u něj se nyní dokončuje heliport.

Stopadesátimilionová odměna, z níž asi Dvořák nyní čerpá, je však stále v šetření policie. Vyplatili si ji totiž v tichosti v roce 2008 za transformaci Letiště Praha na akciovou společnost. Podnik pak vloni podal trestní oznámení na neznámého pachatele, a to poté, co odhalil vysoké odměny pro manažery. Letišti totiž chybí dokumenty, které by objasňovaly, na jakém základě byly peníze vyplaceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…