Lžeš, Miloši. Jan Čulík píše prezidentovi po vánočním projevu a apeluje na jeho svědomí

26.12.2015 18:34

K Vánočnímu poselství prezidenta Miloše Zemana se vyjádřil i šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík. „Miloši, proč lžeš?“ ptá se.

Lžeš, Miloši. Jan Čulík píše prezidentovi po vánočním projevu a apeluje na jeho svědomí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adventní věnec na stolku před prezidentem

Čulík se nejvíce pozastavuje nad tím, že Zeman vyzval uprchlíky, aby se vrátili do zemí, kde probíhají válka a bombardování. Podle něj se na stránkách Vysokého komisařství OSN pro uprchlíky dá lehce dokázat, že hlava státu tvrzením, že velká většina nelegálních migrantů jsou mladí zdraví muži, nemluví pravdu. 

„Podle informací z UNHCR, které si Miloš Zeman mohl otevřít tak jako každý, trvá to asi vteřinu, přišlo v roce 2015 do Evropy přes Středozemní moře 985 704 uprchlíků. Z toho je 42 procent žen a dětí, 58 procent mužů, zdaleka ne, jak říká Miloš rasisticky, aby je zdiskreditoval, ‚mladých a zdravých‘. Jak poukazují odborníci na uprchlickou krizi, mnoho otců rodin se vydává na nebezpečnou cestu do Evropy jako první, protože doufají, že si své bombardováním a vražděním ohrožené rodiny budou moci přivézt poté, co obdrží v Evropě azyl,“ poznamenává Čulík s tím, že by nikdy nepřál Zemanově rodině, aby podobnou procedurou musela projít. 

Původní text ZDE.

„Drtivá většina uprchlíků nyní přichází do Evropy přes Řecko. Tam je poměr 45 procent žen a dětí a 55 procent mužů. Zeman se tímto lhaním staví na roveň orbánovským neofašistům v Maďarsku, kteří zakázali maďarské televizi, aby vysílala záběry žen a dětí mezi uprchlíky, protože by to pro ně mohlo v maďarském obyvatelstvu vyvolat soucit,“ píše dále Čulík o uprchlících. 

Následně dokonce Zemana vyzývá k tomu, aby vyvinul iniciativu na pomoc uprchlickým dětem, které dorazily do Evropy bez doprovodu dospělých. „Co takhle kdyby se Miloš Zeman zasadil o to, aby jim ČR poskytla útočiště? Neudělala by to slušná země? Neudělal by to prezident, na něhož by obyvatelstvo mohlo být hrdé?“ ptá se závěrem Čulík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…