Lžou nám! Naštvaný Alexander Tomský rozsekal řeči o tom, že potřebujeme imigranty a že mladí Arabové nás osvěží

08.09.2015 14:12

Politolog a nakladatel Alexander Tomský se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz zamýšlí nad tím, proč nám tak lže časopis The Economist, a to v souvislosti s islámskou imigrační vlnou, kterou by nazval existenční krizí.

Lžou nám! Naštvaný Alexander Tomský rozsekal řeči o tom, že potřebujeme imigranty a že mladí Arabové nás osvěží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

Anketa

Chcete Andreje Babiše za předsedu vlády?

26%
74%
hlasovalo: 5940 lidí

„Podle Eurostatu přijala Unie (2013) 1,7 milionu cizinců, loňský rok byl opět rekordní a letošní bude už superrekordní. Liberální Economist pod titulkem ‚Pusťte je a dejte jim práci‘ argumentuje, jako by nevěděl, že pologramotnou, nepřizpůsobivou imigraci evropské státy zaměstnat nemohou, sami mají problém s nezaměstnatelnou nekvalifikovanou mládeží, ve Španělsku téměř 40 procent. ‚Arabové jsou mladí a stárnoucí Evropa získá vitalitu‘, pěkně děkuju, to už snad nestojí za komentář,“ poznamenává Tomský.

V následujících větách poté zpochybňuje tvrzení studie, že přistěhovalci zakládají firmy a dopouštějí se méně těžkých zločinů než domácí populace. „To je jistě pravda o Polácích v Anglii, ale řeč je o Sýrii, o Africe a Afghánistánu. A co ona velká ghetta v Malmö, Amsterdamu i Paříži, kam se policajti bojí strčit nos,“ ptá se Tomský. 

Původní text ZDE.

„O něco dále se dovídáme o tragické situaci 16 000 Somálců, kteří žijí už třicet let v Helsinkách. Třicet osm procent mužů nezaměstnaných a jejich děti silně pokulhávají ve škole za svými spolužáky. A to má Finsko vynikající školy a přistěhovalci tam nežijí v kriminálním ghettu,“ píše Tomský. A přináší i odpověď na otázku, proč si máme nechat zničit domov. Článek prý uvádí, že všechny národy EU uznávají svou legální povinnost umožnit všem lidem, kteří mají oprávněné obavy z pronásledování, udělit azyl. „Ano, ano, skutečně tahle utopie v dokumentech Unie je,“ píše Tomský.

„Už půl století trvá absurdní politika otevřených hranic Evropy a má pokračovat. Zbývá ještě malá naděje, že dříve než začnou řádit pogromisté, se probudí realisté a idealistům to překazí,“ uzavírá Tomský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…