Lžou oba, Topolánek i Lang z BIS, tvrdí Randák

02.04.2012 19:02

Bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák si myslí, že v kauze uniklých odposlechů z BIS lžou obě strany – expremiér Mirek Topolánek i Jiří Lang. Topolánek prý nemohl číst přepis hovorů Pavla Béma a Romana Janouška, zároveň však neexistuje, že BIS nechá takové informace „válet na Úřadu vlády“.

Lžou oba, Topolánek i Lang z BIS, tvrdí Randák
Foto: red
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

„Já si myslím, že v tomto případě lžou obě strany,“ prohlásil bývalý šéf Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Karel Randák na rádiu Impuls. „Lže Mirek Topolánek a lže i Jiří Lang,“ konkretizoval. Může si prý dovolit toto říct, protože ví, jak systém v tajných službách funguje.

Podle Randáka má expremiér Topolánek pravdu v tom, že od BIS nedostal oficiální přepis rozhovorů Pavla Béma a Romana Janouška. Předseda vlády prý dostává spíše obecné informace. Zároveň si o konkrétnější může říct. „To však neznamená, že BIS takovou informaci nechá válet na Úřadu vlády,“ dodal.

V současnosti ČSSD navrhuje nový systém kontroly BIS. Randákovi však jejich návrh přijde scestný, protože by s kontrolou a jejími členy byla spjatá sněmovna. „Asi by to měl navrhovat prezident,“ míní bývalý šéf ÚZSI. „Je to otázka, jestli by to měl navrhovat současný prezident,“ dodal však. Václav Klaus totiž podle jeho slov vyšel z politické strany, a tak není nestranný.

Lang je nyní nejen šéfem BIS, ale právě i ÚZSI, kde nahradil Randáka. „Těšíte se na pád Jiřího Langa jako šéfa BIS?“ zeptal se ho moderátor Václav Moravec. „Mně je to upřímně jedno, je to můj minulý život, já nemám vůči Langovi žádné závazky,“ odpověděl Randák. Zároveň však dodal: „Na rozdíl od pana premiéra bych si ale dokázal představit lepšího ředitele BIS, respektive lépe vedenou BIS.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…