MF Dnes dává prostor zemanovské opozici. Šlouf prý brání demokracii

16.10.2013 13:37

Stranické opozici zemanovců věnuje na svých stránkách deník MF Dnes značný prostor. Nyní píše o setkání zhruba dvacítky „rebelů“ v Kutné Hoře. Dává rovněž prostor Miroslavu Šloufovi, který je prezentován jako zastánce demokratických principů ve straně. Právě Šlouf byl přitom v minulosti deníkem s oblibou prezentován jako šedá eminence prezidenta Zemana a muž mnoha skandálů.

MF Dnes dává prostor zemanovské opozici. Šlouf prý brání demokracii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Deník MF Dnes věnoval dokonce na titulní stránce velký prostor setkání, které mělo v úterý večer proběhnout ve Schwarzenberském hostinci v Kutné Hoře. Tam se setkalo asi dvacet členů SPOZ a dalších přátel prezidenta Miloše Zemana. Jedná se o lidi, kteří se postavili do opozice proti současnému vedení strany a nyní založili platformu za zachování „demokratických principů“ ve SPOZ. „Nevytváříme frakci, nechceme stranu rozbíjet, i když si nejsem jistý, zda je správné, aby se strana v tomto složení do sněmovny dostala,“ uvedl pro MF Dnes vyloučený senátor Dryml.

Následně deník informuje, že na podporu odstaveného Šloufa se přidávají další straníci, celkem prý možná až tři sta lidí. Koordinační schůzku rebelů měl svolat právě Dryml, společně se Zdeňkem Kučerou, již dříve vyloučeným bývalým předsedou středočeské organizace zemanovců.

Šlouf, který se jednání nezúčastnil, pak pro MF Dnes vysvětlil, že se jedná o názorovou platformu, nikoliv o stranickou frakci. I tak prý ale nemůže vyloučit, že vedení začne její členy z partaje vylučovat. Platforma by podle něj především měla změnit arogantní politiku současného stranického vedení. Rebely prý podporuje i místopředsedkyně strany Dita Portová, kterou vedení vyškrtlo z plzeňské kandidátky.

Pak deník ještě popsal, jak vedení strany prezentuje frakcionáře jako zhrzené neúspěšné straníky a založilo web jednotnizemanovci.cz, kam stranické organizace zasílají svá vyjádření podpory současnému vedení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…