MF DNES líčí návštěvu Zemana v regionu: Nechutná kampaň pro Haška

26.09.2013 6:58

Prezident Miloš Zeman je na návštěvě Jihomoravského kraje a deník MF Dnes prezentuje jeho cestu jako volební kampaň pro prvního místopředsedu ČSSD a vůdce „jeho“ frakce mezi sociálními demokraty Michala Haška.

MF DNES líčí návštěvu Zemana v regionu: Nechutná kampaň pro Haška
Foto: Petr Kupka
Popisek: Při odchodu z fakulty

Redaktoři si především povšimli, že prezident jihomoravského hejtmana, který jej na cestě doprovázel, vytrvale oslovoval „milý Michale“. To doprovodili úvahou o tzv. „kremlologii“, vědecké metodě amerických sovětologů, kteří další vývoj v Moskvě odhadovali podle toho, kdo vedle koho stál na tribuně. Nyní podle nich vedle Zemana neustále stál Hašek, z čehož je prý jasné, že je Zemanovým favoritem.

Prezident se podle deníku po celý den v Brně choval, jako by dělal osobní kampaň jihomoravskému hejtmanovi. Novináři zaznamenali jeho výrok: „Jděte volit a kroužkujte lidi, kterých si vážíte a kteří za sebou něco mají.“

„Když dnes někdo kandiduje do Parlamentu, měl by mít něco za sebou, měl by umět řídit nějaký celek, ať už jako starosta, hejtman nebo úspěšný podnikatel,“ prohlašoval prezident a novináři jeho slova okamžitě dali do souvislosti s jeho nedávným výrokem, že vítězná strana by si za premiéra měla  vybrat takového kandidáta, který má důvěru obyvatel, vyjádřenou preferenčními hlasy. Nyní se prý prezident snaží získat pro svého oblíbence Haška co nejvíce „kroužků“.

A Hašek se prý Zemanovi odvděčil, když absolvoval celý den po jeho boku, dokonce kvůli tomu oželel zahájení kampaně ČSSD v Brně. Na krajském úřadě podle líčení MF Dnes vítali úředníci prezidenta jako superstar. Podle tiskové mluvčí úřadu se tak zaměstnanci rozhodli zcela spontánně, noviny však údajně od několika zaměstnanců zjistily, že jim jejich nadřízení „jasně doporučovali“, aby opustili kancelář a vítali prezidenta potleskem.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…