MF Dnes: Policie navrhla obžalovat exposlance ČSSD Aubrechta z korupce

30.10.2014 6:18

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podali návrh na obžalobu bývalého poslance ČSSD Vlastimila Aubrechta, kterého stíhají za korupci. Napsala to dnešní MF Dnes, které to řekl mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. Někdejší poslanec od počátku jakoukoliv vinu popírá.

MF Dnes: Policie navrhla obžalovat exposlance ČSSD Aubrechta z korupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Aubrechta detektivové viní z přijetí několikamilionového úplatku za to, že v roce 2006 podle nich ovlivnil rozšíření průmyslové zóny Joseph na Mostecku. Aubrecht tehdy byl vládním zmocněncem pro severozápadní Čechy. Průmyslový areál Joseph se v té době rozšířil o 93 hektarů na celkových 280.

O obžalobě v příštích týdnech rozhodne litoměřický státní zástupce Lukáš Borovička. Aubrechtovi hrozí za přijetí úplatku až osm let ve vězení. Aubrecht v minulosti uvedl, že kauza je založená na tom, že „jeden pán povídal". Borovička však už dříve řekl, že stíhání bývalého poslance bylo podloženo výpověďmi více svědků a listinami.

Aubrecht byl ve vysoké politice od roku 1998, poslancem byl 12 let. Most zónu Joseph vybudoval v roce 2001. Proti výstavbě bojovali ekologové, kterým kromě emisí vadilo i znehodnocení jedné z nejkvalitnějších zemědělských půd. Zóna stála veřejné rozpočty nakonec kolem 700 milionů korun, přibližně třetinu dalo město a dvě třetiny stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…