MF navrhuje vládě zvýšit schválené výdajové rámce rozpočtu

25.04.2014 15:45

Ministerstvo financí navrhuje navýšit schválené výdajové rámce pro roky 2015 a 2016. O návrhu bude jednat v pondělí vláda. Příští rok by se tak výdaje rozpočtu a státních fondů měly zvýšit o 11 miliard korun ze schválených 1153 miliard korun a v roce 2016 o 15 miliard korun ze schválených 1163,5 miliardy korun. Návrh obsahuje i nově výdaje pro rok 2017, který ovšem dnes odmítlo ministerstvo sdělit.

MF navrhuje vládě zvýšit schválené výdajové rámce rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Návrh střednědobých výdajových rámců na léta 2015 až 2017 je v souladu se záměrem vlády pokračovat v diferencované konsolidaci veřejných financí s příznivými dopady pro růst, podporu konkurenceschopnosti, řešení nezaměstnanosti, sociálních dopadů hospodářské recese a zabezpečení dalších vládních priorit," uvedlo MF.

Úřad zároveň upozornil, že zvýšené rámce včetně nově navrženého na rok 2017 zabezpečují, že deficit veřejných financí nepřekročí tříprocentní hranici. Schodek by měl příští rok podle dřívějšího vyjádření náměstka ministra financí Jana Gregora činit 1,8 procenta HDP. V roce 2016 by to měla být dvě procenta a v roce 2017 pak 1,7 procenta.

Ministerstvo zároveň uvedlo, že do konce května zpracuje předběžný návrh příjmů a výdajů státního rozpočtu podle jednotlivých rozpočtových kapitol a státních fondů na léta 2015 až 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…