MPSV bude dnes informovat o srpnové nezaměstnanosti

09.09.2013 6:27

Ministerstvo práce a sociálních věcí dnes zveřejní údaje o nezaměstnanosti za srpen. Podle odhadů analytiků zřejmě podíl nezaměstnaných zůstal na 7,5 procentech. Letní měsíce totiž bývají podle ekonomů na trhu práce klidné.

MPSV bude dnes informovat o srpnové nezaměstnanosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Domácí pracovní trh přitom začíná podle analytika společnosti Akcenta Miroslava Nováka vykazovat určité známky stabilizace. "V srpnu se výrazněji nepropouštělo, avšak ani nenabíralo a absolventi do statistiky nezaměstnanosti výrazněji promluví až v září," uvedl. Společně s ukončením sezonních prací by to mělo podle Nováka zvýšit nezaměstnanost ke konci roku až k osmi procentům.

"Léto je na trhu práce zpravidla klidné. Firmy v létě odkládají nástup nových zaměstnanců až na září. Pozitivem letošního srpna by mělo být velmi dobré počasí. Větší zájem tak byl o brigádníky a dočasné výpomoci," uvedl analytik Home Credit Michal Kozub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…