MŽP bude mít pět nových náměstků, hledá se šéf státního fondu

31.01.2014 9:26

Ministerstvo životního prostředí bude mít pět náměstků a téměř všechna jména jsou už potvrzena. Sekci ochrany přírody a krajiny bude mít na starosti Vladimír Dolejský, který v minulosti působil jako výrobně-technický ředitel státního podniku Lesy České republiky. „Jsme předběžně dohodnuti a myslím, že se nic měnit nebude," řekl ministr Richard Brabec (ANO). Brabec hledá i nového šéfa Státního fondu životního prostředí, který chce zreformovat.

MŽP bude mít pět nových náměstků, hledá se šéf státního fondu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Ministerstva životního prostředí ČR

Řízením sekce evropských fondů bude pověřen Jan Kříž, který v minulosti působil na MŽP jako vrchní ředitel. Prvním náměstkem pro sekci státní správy a informační technologie bude Jan Landa. Někdejšího dlouholetého finančního ředitele petrochemické společnosti Unipetrol do funkce nominovalo hnutí ANO. Ve funkci nahradí Libora Ježka.

„Bavíme se ještě o pozici nominanta sociální demokracie, a to by měl být Vladimír Mana," řekl Brabec. Sekci technické ochrany přírody bude mít na starosti Berenika Peštová (ANO). Některé kandidáty tento týden zveřejnily Lidové noviny.

Spor o náměstky

O obsazení některých postů náměstků se mezi sociálními demokraty a hnutím ANO rozhořel v minulých dnech spor. Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka bude s ministrem financí a šéfem hnutí ANO Babišem jednat o sporných personálních návrzích znovu příští týden, původně o tom měli hovořit dnes. Ministerský předseda chce, aby na úřadech řízených ANO byli náměstci ze sociální demokracie, Babiš ale některé návrhy odmítá. Spory se týkaly například náměstků na Ministerstvu financí a Ministerstvu pro místní rozvoj.

Brabec oslovil několik odborníků i na post šéfa Státního fondu životního prostředí. Intenzivní vyjednávání začala tento týden. „Zároveň jednáme i s lidmi, kteří by do týmu mohli naskočit. Čas hraje obrovskou roli, nesmíme ztratit ani den," dodal s tím, že je škoda, že z fondu odešly v minulých letech desítky odborníků. Bývalý ministr životního prostředí Tomáš Podivínský pověřil loni v říjnu vedením fondu Jaroslava Hrubeše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…