Má se Petr Nečas vrátit do politiky? Babišovy noviny udělaly průzkum a zjistily...

21.05.2015 16:06

Až 79 procent Čechů si nepřeje návrat expremiéra Petra Nečase do politiky, a to i v případě, že by ho soud zprostil všech obvinění. Vyplývá to z průzkumu, který pro Mladou frontu Dnes zpracovala agentura Median. Z něj také poněkud překvapivě vyplývá to, že proti Nečasově návratu do politiky jsou i ti, kteří na podzim 2013 dali hlas pravicovým stranám.

Má se Petr Nečas vrátit do politiky? Babišovy noviny udělaly průzkum a zjistily...
Foto: Radim Panenka
Popisek: Samotný výslech trval jen krátce. Nečas odmítl vypovídat

Nejshovívavější k Nečasovi nejsou voliči ODS, ale TOP 09. Nečasův návrat do politiky by v případě, že se prokáže jeho nevina, nevadil 38 procentům z nich.

Podle sociologa Daniela Prokopa, který průzkum zpracovával, jsou voliči TOP 09 k Nečasovi tolerantní zejména proto, že dávají větší váhu principu presumpce neviny. Obecně lze prý ale říct, že pravice je v názoru na Nečase rozpolcená. „Polovina připomíná presumpci neviny, pro druhou polovinu selhal a je vinen,“ uvedl Prokop.

Trochu jiný názor na Nečase, než jaký má většina veřejnosti, má garant projektu Rekonstrukce státu Pavel Franc. Podle něj je celá kauza Nagyová o komičnosti a neprofesionalitě. Nečasova závadnost je prý daleko menší, než to teď vypadá. „Za něho vznikl zákon o veřejných zakázkách, který je zlevnil o dvacet procent, on popustil uzdu státním zástupcům, což se mu, spolu s pohlcením paní Nagyovou, stalo osudným,“ citoval list Francova slova.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …