Mach znovu kandiduje na předsedu Svobodných. Prý uposlechl hlas veřejnosti

11.11.2017 13:51

Zakladatel Svobodných a bývalý europoslanec Petr Mach, který po říjnových sněmovních volbách odstoupil z vedení strany, se bude o funkci předsedy znovu ucházet. Šéfa strany mohou volit členové Svobodných prostřednictvím internetu od 12. do 18. listopadu. V pátek to oznámila mluvčí Petra Macha Kateřina Kašparová.

Mach znovu kandiduje na předsedu Svobodných. Prý uposlechl hlas veřejnosti
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslanec Petr Mach na Václavském náměstí při oslavách 28. října

Mach uvedl, že uposlechl stovky e-mailů a vzkazů s výzvou k pokračování ve funkci. „Ačkoliv jsem po prohraných volbách do Sněmovny avizoval, že nejspíš nebudu už kandidovat na předsedu strany, vyslyšel jsem tyto hlasy a využil jsem poslední den lhůty, abych se přihlásil,“ řekl Mach.

Mach vede Svobodné od jejich vzniku v roce 2009. Funkci poslance Evropského parlamentu za Svobodné opustil letos v létě kvůli tomu, aby se mohl naplno věnovat kampani své strany pro sněmovní volby.

Server Echo24.cz také informoval o tom, že Svobodné by rád Mach nadále vedl jako liberálně-konzervativní stranu. „Úcta ke svobodě mě vede k odmítání vysokých daní, privilegií, dotací a nadměrných regulací,“ upřesnil a dodal, že ve Svobodných nevidí místo pro zvrhlé názorové směry, jako jsou pozitivní diskriminace nebo rasismus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…