Macron dělá ramena, ale proti Merkelové neprosadil vůlbec nic. Vodí si ho jako Hollanda, píše francouzský server

29.06.2017 21:23

Server Atlantico přináší text ve francouzštině, v němž to pořádně schytává nový prezident Emmanuel Macron. Za co? Za to, že údajně hned na prvním setkání EU podlehl německé kancléřce Angele Merkelové. Prý se z něj v podstatě stal druhý slabý Francois Hollande a prozatím neprosadil nic z toho, co si předsevzal.

Macron dělá ramena, ale proti Merkelové neprosadil vůlbec nic. Vodí si ho jako Hollanda, píše francouzský server
Foto: repro Youtube
Popisek: Emmanuel Macron se svou manželkou Brigitte

Francouzi čekají od Emmanuela Macrona mnohé. Především, že postaví na nohy ekonomiku země. To se mu ale jen těžko podaří, pokud bude v EU prosazovat své zájmy Německo a Francie bude stát stranou. Přesně to se přitom podle serveru Atlantico.fr stalo na víkendovém summitu EU, Německá kancléřka Angela Merkelová už si prý začala Macrona přetvářet k obrazu svému.

Celý článek ve francouzštině najdete zde

Německo prý trvalo na ochraně evropského průmyslu. A co prosazoval Macron? To podle serveru Atlantico vlastně není jasné, protože údajně nikdo moc neví, čeho by chtěl Macron dosáhnout. Macron navíc na společné tiskové konferenci s německou kancléřkou Merkelovou oznámil, že Francie a Německo potáhnou za jeden provoz, což podle serveru v praxi znamená, že se Macron bude podřizovat Merkelové.

Ukázalo se to prý už na tom, jak se Macron postavil k migrační krizi, Zdůrazňoval především slovo „solidarita“ a apeloval na Francouze i na další Evropany, že musí být solidární se zeměmi EU, které čelí hlavnímu náporu uprchlíků. „Francouzská stanoviska jsou dopředu připravována Německem,“ píše k tomu server s tím, že francouzsko–německý tandem pojede dál tak, jak jel posledních pět let s exprezidentem Hollandem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…