Macronovo hnutí prý nemá s demokracií nic společného. Řadoví straníci se začínají bouřit

09.07.2017 14:25

Tisíce stoupenců hnutí Republika v pohybu, které založil nedávno zvolený francouzský prezident Emmanuel Macron, se zlobí. Podle nich totiž není hnutí tak demokratické, jak si mysleli. Píše o tom server Echo24.cz.

Macronovo hnutí prý nemá s demokracií nic společného. Řadoví straníci se začínají bouřit
Foto: repro Youtube
Popisek: Emmanuel Macron se svou manželkou Brigitte

Hnutí Macron založil z toho důvodu, aby mohl sestavit novou vládu, jež by měla podporu parlamentu. A tento tah se mu povedl – hnutí drtivě zvítězilo nad etablovanými stranami. Členové však byli poměrně nesourodí – přeběhli do něj politici od konzervativců počínaje, komunisty konče. 

Na současný odboj údajně až tří tisíc stoupenců hnutí, kteří se označují jako rozhněvaní chodci, upozorňuje deník Le Figaro. Tito chodci podle všeho kritizují nedostatek konzultací se základnou. Zároveň také mají pocit, že mají malý vliv na rozhodování hnutí.

Původní text ZDE.

Mluvčí rozhněvaných chodců je středoškolská učitelka Tiphaine Beaulieuová z Brestu, jež uvěřila obrodě politiky, kterou sliboval Macron. Podle jejích slov se však do vedení dostali arogantní a všehoschopní lidé, které obdobné nadšence, jako je ona, převálcovali. I přesto stále v Macronovo hnutí věří a doufá, že její představa uspěje. 

Jak konstatuje deník, sice by Macron mohl o tyto své horlivé stoupence přijít, ale zároveň jej tyto odchody nemohou ohrozit. Jde totiž převážně o členy na nižších úrovních hnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…