Maďaři spěchají se stavbou zdi proti uprchlíkům. Bude o metr nižší, ale hotová už v listopadu

15.07.2015 15:32

Ne čtyři metry, jak původně uváděla většina médií, ale pouhé tři metry má být vysoký nový hraniční plot, který tento týden začal vyrůstat na hranicích Maďarska se Srbskem. Tvrdí to reportáž z místa, na kterém začala kontroverzní hraniční bariéru stavět maďarská armáda, kterou přináší dnešní Právo na své titulní straně. Článku dominuje velká barevná fotografie maďarských vojáků skládajících prefabrikáty potřebné ke stavbě bariéry.

Maďaři spěchají se stavbou zdi proti uprchlíkům. Bude o metr nižší, ale hotová už v listopadu
Foto: worldwide.com
Popisek: Hraniční přechod, ilustrační foto

Na staveništi asi pět kilometrů od obce Mórahalom s plným nasazením pracují vojáci s těžkou technikou. „Zarovnávají terén, kácejí porost a připravují území na stavbu hraničního zátarasu,“ popisuje list s tím, že zatím vzniká tzv. testovací část o délce 150 metrů, která bude hotová tento pátek. Celý hraniční plot má být hotový do konce listopadu. Vysoký má být tři metry, zdvojenou stěnu budou držet sloupy osazené každého dva a půl metru. V horní a dolní části bude natažen ostnatý drát. Materiál na plot dodává státní podnik, který zaměstnává vězně.

Zatím stavba plotu počty uprchlíků spíše zvyšuje, než aby je snižovala: „Každý den jich zadržíme osm set až tisíc. Jak se rozneslo, že na hranicích vyroste obří překážka, nápor se ještě zvýšil,“ řekl listu jeden z policistů, který hranici Maďarska se Srbskem střeží.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…