Maďarská policie našla při razii zbraně a laboratoř na výbušniny

25.11.2015 8:19

Maďarská protiteroristická policie minulý týden zadržela šest osob, u nichž nalezla automatické zbraně a výbušniny. Informovala o tom včera agentura MTI. Podle velitele jednotky při domovní prohlídce policisté objevili také laboratoř na výrobu výbušnin „vhodných ke spáchání teroristického či­nu“.

Maďarská policie našla při razii zbraně a laboratoř na výbušniny
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Bojový výcvik

Čtyři osoby policisté zadrželi v sobotu na cestě do Budapešti. Ve voze měli výbušniny, uvedl dnes velitel protiteroristické jednotky János Hajdu. Při prohlídce jejich domu pak policisté nalezli laboratoř s výbušninami a zařízeními schopnými zabít „obrovské množství lidí“. K identitě zadržených či motivům jejich činnosti se Hajdu nevyjádřil. Uvedl pouze, že případ má „mezinárodní vazby“.

Policie prý rovněž už v pátek zadržela dvě osoby se samopaly a tlumiči ve voze. Ani k nim ale neposkytla bližší informace.

Maďarsko údajně v souvislosti se zadržením těchto šesti osob zvýšilo ochranu zvlášť chráněných osob včetně prezidenta, premiéra a dalších vysoce postavených politiků a úředníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…