Mafie má prý v Německu pré. Policie nemá šanci

21.05.2018 8:32

Německý magazín Focus konstatuje, že Kolín nad Rýnem a velká část spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko je ovládána nechvalně proslulou sicilskou mafií Cosa Nostra a kalabrijskou N'Drangheta.

Mafie má prý v Německu pré. Policie nemá šanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

V posledních měsících německá média pravidelně informují o narůstajícím vlivu přistěhovaleckých rodinných klanů z Blízkého východu, které představují pro policii tvrdý oříšek. Magazín Focus však připomíná, že neméně nebezpečné jsou aktivity sicilské mafie Cosa Nostra a neméně nebezpečné kalabrijské N'Drangheta. Prvně jmenovaná ovládá podsvětí Kolína nad Rýnem již přibližně čtvrtstoletí a její vliv stále roste.

Úřady ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko evidují asi 120 mafiánů, ale ve skutečnosti bude osob, které se zabývají organizovaným zločinem, mnohem víc. Jejich kriminální činnost se daří objasnit jen zřídka. Jak v rodné Itálii, tak ve všech zemích, kde italská mafie působí. Aktuálně však vyšetřovatelé v Německu a Itálii přece jenom zaznamenali solidní úspěch, když se jim podařilo v Itálii zatknout 31 členů mafie a v Německu obávaného mafiána Antonina C.

Celý text v němčině je ZDE.

Jeho spolupracovníci byli ve velkém počtu zatčeni již zkraje letošního roku, ale jemu se podařilo proklouznout do Kolína nad Rýnem. „Nyní však byl konečně zatčen a němečtí vyšetřovatelé dosáhli aspoň dílčího úspěchu v boji, který jinak poměrně jasné vyznívá ve prospěch sicilské i kalabrijské mafie. Mafiáni čelí obvinění z vydírání, obchodování se zbraněmi a drogami, organizování loupeží, krádeží, žhářství a ilegální používání zbraní,“ uvádí Focus.

„Jak konstatuje ministerstvo vnitra Severního Porýní-Vestfálska, členové mafie vedou na území této spolkové země poměrně nenápadný život. Obvykle vedou restauraci či jiný podnik tohoto typu a nepoutají na sebe žádnou pozornost. Ve skutečnosti však místo restauratérství perou špinavé peníze a působí na poli zločinu. Vzhledem k úzkým rodinným vazbám mezi zločinci je velmi obtížné jim prokazovat vinu.“

Jedním z důvodů, proč se italští mafiáni stahují do Německa, jsou mnohem mírnější zákony. „Když si někdo otevře v Itálii pizzerii a není schopen doložit, odkud jeho kapitál pochází, může být jeho podnik zabaven,“ píše Focus s tím, že problémy s italskou mafií netrápí jen Kolín nad Rýnem či Severní Porýní-Vestfálsko. Jeden z význačných členů italské mafie nedávno poznamenal, že Německo je pro italskou mafii „zemí, oplývající mlékem strdím“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…