Mág z Homolky. Ředitele Dbalého vyslýchali i kvůli únikům informací z policie

29.07.2016 10:59

Někdejší ředitel Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý se znovu ocitl v hledáčku policie. Tentokrát se tak ale nestalo kvůli drogám, které podle všeho bývalý ředitel bral, nebo kvůli korupčnímu jednání, kterého se měl dopouštět. Vyšetřovatelé se teď chtějí zaměřit spíše na možné zločinné jednání policistů či bývalých policistů. Stranou jejich pozornosti možná nezůstane ani reorganizace policie.

Mág z Homolky. Ředitele Dbalého vyslýchali i kvůli únikům informací z policie
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Někdejší šéf nemocnice Na Homolce MUDr. Vladimír Dbalý

„Kriminalisté vyslechli bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Tentokrát ale ne ke korupčním kauzám, v nichž čelí obvinění, ale k ostře sledované kauze Beretta, týkající se úniků z policejních spisů. Dbalý byl totiž podle svého zápisníku v kontaktu s jedním z obviněných, expolicistou Igorem Gáboríkem. Jak zjistil zpravodajský web Českého rozhlasu, k výslechu bude muset i Dbalého bývalý obhájce Roman Hošta či lobbista Ivo Rittig,“ píše server ČRo.

Tentokrát byl tedy Dbalý na policii jako svědek a vyšetřovatelé znovu měli k dispozici jeho deník. Sám si zapisoval, že Igor Gáborík dostal pod kontrolu situaci kolem trestního oznámení, které podal na nemocnici lidovec Ludvík Hovorka kvůli údajnému podezřelému hospodaření nemocnice. Deník také prozrazuje, že exředitele nemocnice Dbalého a Igora Gáboríka seznámil lobbista Ivo Rittig. Proto ho budou chtít policisté také vyslechnout.  

Celou zprávu naleznete zde

Sluší se také připomenout, že prací na případu Beretta detektivové strávili tři roky a po této dlouhé době obvinili detektiva protikorupční policie Radka Holuba, bývalého policistu Igora Gáboríka a celníka Pavla Šímu. Není bez zajímavosti, že kauzu vyšetřoval Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, ačkoli měla formálně náležet Generální inspekci bezpečnostních sborů.  

„Kromě toho, že kauza Beretta sahá až do elitního protikorupčního útvaru, je mimořádně výbušná i proto, že podle mnohých stojí za policejní reorganizací a následnou vládní roztržkou. Tvrdí to například bývalý ředitel protimafiánského útvaru Robert Šlachta, který kvůli reorganizaci odešel, nebo další kritik změn v policii, vicepremér Andrej Babiš (ANO),“ doplňuje server.

Nově vzniklá centrála pro boj proti organizovanému zločinu nebude moct kauzu úniku informací z policie vyšetřovat. Podle někdejšího ředitele ÚOOZ Roberta Šlachty se tak poměrně brzy prokázalo, že vedení policie lhalo, když tvrdilo, že se chystaná reorganizace policie nedotkne živých kauz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…