Magistrát dostal petici za pojmenování Výstaviště Praha po Formanovi

03.10.2018 13:08

Podnikatel, předseda ODA a kandidát na primátora Pavel Sehnal dnes předal na magistrát petici za přejmenování Výstaviště Praha na Praze 7 na Park Miloše Formana. Pod petici se podepsalo 18.372 lidí. Bude se jí muset zabývat zastupitelstvo, které vzejde z víkendových voleb, píše ČTK.

Magistrát dostal petici za pojmenování Výstaviště Praha po Formanovi
Foto: vystavistepraha.eu
Popisek: Výstaviště Praha

Sehnal se chce zároveň sejít s bratry Petrem a Matějem Formanovými. Ti po něm chtějí 600.000 korun kvůli použití jména oscarového režiséra, který letos zemřel, v předvolební kampani. Vyjádření bratří Formanů ČTK shání.

„Myšlenka vzniku parku je dobrá a já věřím, že se dočkáme jejího naplnění. Věřím, že se po volbách situace uklidní a já se s bratry Formanovými sejdu a vše vyřešíme, v našem postupu rozhodně nebyl zlý úmysl, a rád bych se jim proto omluvil,“ řekl Sehnal.

Dědicové s nápadem podle Sehnala původně souhlasili, prý si ale neuvědomili politický rozměr spolupráce. Podle právního zástupce bratrů Formanových Františka Vyskočila jim však skutečnost, že bude záměr na přejmenování prezentovat během předvolební kampaně, Sehnal zatajil.

Na bubenečském výstavišti chce Sehnal vybudovat oddechovou zónu a přilákat tam část turistů z přeplněného centra města. Vzniknout by tam měly také kavárny a restaurace a kulturní scéna.

Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup, pod níž spadá mimo jiné výstaviště v pražských Letňanech a pojišťovna Slavia. Společnost ABF, spadající pod SPGroup, nedávno převzala i firmu Incheba Expo Praha, která organizuje veletrhy na holešovickém výstavišti. V Čestlicích má Sehnal akvapark a hotel.

Režisér Miloš Forman byl jednou z největších osobností československé nové filmové vlny 60. let a nejúspěšnějším českým filmařem, který se prosadil i v zahraničí. Za své snímky získal dva Oscary, zemřel letos v dubnu ve věku 86 let. Jeho synové, dvojčata Petr a Matěj provozují Divadlo bratří Formanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…