Magistrát zkontroloval Blanku. A pronesl optimisticky termín jejího otevření

09.12.2013 14:20

Zástupci investora, magistrátu hlavního města Prahy, zkontrolovali dnes rozestavěný tunelový komplex Blanka, který má v budoucnu tvořit část dopravního městského okruhu. Ověřovali přitom, že generální dodavatel, stavební společnost Metrostav, nechává na staveništi působit pracovníky dodavatele technologické části, společnosti ČKD DIZ, zajišťující technologická zařízení stavby.

Magistrát zkontroloval Blanku. A pronesl optimisticky termín jejího otevření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Přímo v prostorách tunelového komplexu nyní podle slov náměstka pražského primátora Jiřího Nouzy pracuje přibližně padesát až sedmdesát pracovníků ČKD. „Cílem bylo ověřit reálný stav věci. Skutečně ověřit konstatování, které říká, že stavební část komplexu je v zásadě hotová,“ řekl podle zpravodajství Českého rozhlasu Jiří Nouza.

Podle zástupců hlavního města by mohlo dojít ke zprovoznění tunelu Blanka v půli nadcházejícího roku. Podle mluvčího společnosti Metrostav Františka Poláka jde však o příliš optimistický termín. Metrostav se minulý týden obrátil na rozhodčí soud, jelikož mu hlavní město již řadu měsíců neplatí a nyní pražský primátor Hudeček přišel s názorem, že stavba probíhá podle neplatných smluv.

„Pořád tvrdíme, že chceme peníze. To uplatňujeme u soudu. Chtěli jsme zvýšený poplatek tak, aby to bylo ve zkráceném řízení, to jest čtyři měsíce,“ říká František Polák. Společnost v průběhu uplynulého víkendu zastavila stavební práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…