Magor, přestárlý zázrak, kluzký plaz. Prezident Zeman dostal ostrý vzkaz z Ukrajiny

07.09.2014 7:53

Zajímavé přirovnání z živočišné říše našel pro českého prezidenta Miloše Zemana asi nejznámější prokyjevský bloger Dmitrij Tymčuk. Veterán ukrajinské armády Zemanovi naložil za jeho slova, že na Ukrajině neprobíhá ruská invaze. Vyšel ze Zemonových slov, že není žádným jestřábem, a objevil tvora, který prý k Zemanově charakteru přiléhá mnohem přesněji. A vše zakončil úderným příslovím, ve kterém prezidenta označil za „magora“.

Magor, přestárlý zázrak, kluzký plaz. Prezident Zeman dostal ostrý vzkaz z Ukrajiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman zavítal na předvolební setkání SPO, kde přednesl motivační projev

Anketa

Kterého světového politika byste nejraději nechali zmizet?

hlasovalo: 21360 lidí

Bývalý voják ukrajinské armády Dmitrij Tymčuk je dnes jedním z nejznámějších prokyjevských blogerů. Na svém Facebooku pravidelně komentuje aktuální dění a o tomto víkendu ho neobyčejně zaujal summit NATO ve Wallesu. Zejména pak chování českého prezidenta Miloše Zemana, kterému věnoval velice peprný komentář.

Tymčuka zaujala Zemanova slova, že Ukrajina nezažívá konflikt s Ruskem, protože účast několika stovek ruských dobrovolníků lze opravdu stěží považovat za „invazi“. „Musíme poctivě uznat, že na Ukrajině zuří občanská válka - plácá tento přestárlý zázrak,“ stojí na Tymčukově profilu.

Celý příspěvek si v originále přečtěte na profilu Dmitro Tymčuka ZDE

Tymčuk připomíná, že právě prezident Zeman kdysi prohlašoval, že pokud se Rusko pokusí ovládnout část území Ukrajiny, měl by Západ zasáhnout. „Nejsem žádný válečný jestřáb, ale pokus o anexi východního území Ukrajiny je pro mě hranice, kterou nemůžeme překročit,“ cituje Tymčuk Zemanova nedávná slova.

„Ano, pane Zemane, nejste jestřáb. Dokonce nejste ani slepice. Spíše připomínáte někoho ze třídy plazů,“ vzkázal Ukrajinec českému prezidentovi.

Na Ukrajině jsou prý zvyklí na politické prostitutky, přítulné ke každému, ke komu se to zrovna hodí. „Ale prezident Zeman teď ukazuje mistrovský kousek, ke kterému naše rodné politické prostitutky mají ještě velice daleko,“ dodává hlas z Kyjeva.

Tymčuk prý ví, že značná část českého národa Zemanova putinofilská stanoviska rozhodně nesdílí. Proto prý jeho slova vnímá v duchu přísloví ze Zemanova oblíbeného Ruska: „Není rodiny bez magora“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…