Magoři, na facku. Do kauzy „Albertov“ se vložila i populární tvář z obrazovky

19.11.2015 9:54

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se nelichotivě vyjadřuje o sociální síti Twitter jako o kanálu pražských kavárníků, kde sice zveřejňuje statusy, do diskuzí se však nezapojuje. Nutno podotknout, že osadníci Twitteru zhusta kritizují počiny jeho i prezidenta Zemana. Aktuálně si Jiří Ovčáček vysloužil kritiku za výrok, že snaha studentů dostat se na Albertov byla připravená provokace.

Magoři, na facku. Do kauzy „Albertov“ se vložila i populární tvář z obrazovky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Hradní mluvčí ve středu na České televizi označil snahu studentů položit květiny při výročí 17. listopadu k pamětní desce na pražském Albertově, kde se mělo o několik hodin později konat shromáždění příznivců prezidenta Miloše Zemana, za připravenou provokaci. „Mohli tam přijít kdykoliv jindy. Policie nabídla pustit zástupce. Nechápu, proč tam chtěli jít všichni,“ diví se Ovčáček.

Studenti považují policejní postup za neospravedlnitelný. V neděli 22. listopadu chtějí uspořádat na Albertově skutečné uctění památky událostí z let 1939 a 1989. Tvrdí, že akci nepořádají jako protest proti prezidentu Zemanovi, přestože někteří z nich byli dle Lidových novin ve skupině, kterou na Albertově kvůli prezidentskému shromáždění policie zastavila.

Magoři na Hradě

Výrok hradního mluvčího, který studenty „obvinil“ z provokace, kritizují na sociální síti Twitter známé osobnosti českého veřejného života. „Prosím shovívavost, ten chlapec je trochu sláb,“ zveřejnil eurokomisař Pavel Telička. Šéfredaktor Respektu Erik Tabery naznačil, že by hradní mluvčí mohl čerpat inspiraci z Rudého práva. „Neštítí se využít těch nejhanebnějších provokací,“ napsal komunistický tisk v roce 1989.

Své si řekl i populární sportovní komentátor Jaromír Bosák. „Když někdo řekne, že položení květin studenty na Albertově je plánovanou provokací, je to na facku. Když to pravil Ovčáček, je to jen k smíchu,“ míní komentátorská hvězda České televize. Předseda pražské ODS Filip Humplík nejprve citoval výrok Jiřího Ovčáčka, aby následně přidal řečnickou otázku: „Stejně jako v letech 1939 a 1989, že?“

Novinář píšící pro MF Dnes Jaroslav Kmenta nejprve podotkl, že „Zeman je vlastně takový český džihádista. Vycvičil Ovčáčka a ten se na veřejnosti vždycky nějak odpálí. #MagoriNaHrade,“ aby následně rozetl debatu vtipem na dobrou noc. „Mulla Zeman chce z ČR udělat IS, tedy Idiotský stát. Pomáhají mu: Ali Forejt, Umarí Nejedlý, Bin Ovčáček a Mynář Al-Nasser,“ zveřejnil na svém účtě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…