Magoři vyhrožují mé rodině! udeřil Zdeněk Ondráček. A voličům SPD vzkázal toto

13.12.2017 14:55

Navrhovaný předseda sněmovní komise pro kontrolu GIBS Zdeněk Ondráček (KSČM) sdělil na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz, že možná požádá o policejní ochranu. Proč? Kvůli výhrůžkám, kterým prý čelí jeho rodina.

Magoři vyhrožují mé rodině! udeřil Zdeněk Ondráček. A voličům SPD vzkázal toto
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

„Dobrý den, děkuji za vyjádření podpory. Mě osobně zlomit nemohou, ale pokud po pátku neustane tlak a výhrůžky mé rodině, budu nucen požádat o policejní ochranu. Nikdo neví, kam až jsou schopni ti magoři zajít. Přeji hezký den. Zd. Ondráček,“ odpověděl poslanec čtenáři, který ho žádal, ať se „nenechá zlomit“ tlakem, kterému čelí v souvislosti se svým navržením do funkce.

 
Ondráček je široce kritizován za to, že jako čerstvý příslušník Veřejné bezpečnosti participoval na akcích pohotovostního pluku VB, který mlátil demonstranty při tzv. Palachově týdnu v roce 1989. Jako předseda komise pro kontrolu GIBS by měl být potvrzován plénem Poslanecké sněmovny v pátek. Proti jeho jmenování se vymezila pravicová opozice, prezidentský kandidát Michal Horáček, podstatná část Senátu a některé veřejné osobnosti, jako třeba Zdeněk Svěrák.

Jiný čtenář serveru ParlamentníListy.cz, který se představil jako volič SPD, Ondráčkovi rovněž vyjádřil podporu. „Dobrý den, děkuji za zaslanou zprávu i vyjádřenou podporu. Dovolím si informovat, že včera jsem byl na poslaneckém klubu SPD a v rámci představování se, resp. uvedení některých mediálních tvrzení o mé osobě na pravou míru, jsem jim také sdělil, že co se týká obecného referenda i odmítání muslimských migrantů jsme na 100 % ve shodě. Přeji hezký den. Zd. Ondráček,“ odpověděl mu zákonodárce.

Ondráček působí v Poslanecké sněmovně v barvách KSČM druhé volební období. Po „sametové revoluci“ zažil pestrou kariéru u Policie ČR, působil též jako vyšetřovatel u elitního útvaru protikorupční policie.


Ke své nominaci se vyjádřil i v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. „Jedná se o nominaci mého klubu. Ta byla jednomyslná a dovolím si i tvrdit, že logická. Kdo jiný by měl dohlížet nad kontrolním orgánem bezpečnostních sborů než ten, který velmi dobře zná činnost bezpečnostních sborů i samotné GIBS,“ pochválil se.

„U policie jsem pracoval více než 23 let, a to téměř na všech úrovních. Před několika lety jsem získal prověrku Národního bezpečnostního úřadu na nejvyšší stupeň utajení, tedy Přísně tajné, a jsem schopen doložit i negativní lustrační osvědčení. To ovšem mé kritiky nezajímá. Nikdo z nich takovou kvalifikaci nemá a jsem přesvědčen, že ji nemá ani nikdo jiný v Poslanecké sněmovně. Nebo by kontrolu nad GIBSem snad měl dělat např. lékař či učitel? Možná, že by se některým politikům i líbilo, kdyby tu byla další impotentní kontrolní komise,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…