Majitel Jablotronu koupil pozemky v Jizerských horách. Prý aby se jich nezmocnili developeři

21.12.2014 9:12

Majitel Jablotronu Dalibor Dědek ovládl jedny z nejlukrativnějších pozemků v Jizerských horách. Od soukromého zemědělce skoupil zhruba šedesát hektarů luk mezi Hraběticemi a Královkou. Uvedla to dnešní liberecká příloha MF Dnes. Podle deníku chce jablonecký podnikatel transakcí do budoucna zabránit sporům o využití luk pro běžkaře i snahám zastavět jedno z nejhezčích míst hor.

Majitel Jablotronu koupil pozemky v Jizerských horách. Prý aby se jich nezmocnili developeři
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Pozemky jsou už převedené v katastru, kupní cenu nechce Dědek uvádět. Zapsány jsou na jeho firmu Jablotron, později je chce vložit do připravované Nadace Jablotron, ve které zamýšlí soustředit všechny charitativní projekty. Podle něj je jedním z cílů i to, aby se na pozemcích nic nestavělo. „Jsou to cenné louky a víme, že tu byl velký zájem developerů na nich něco postavit," řekl deníku Dědek.

Změna majitele prospěje i běžkařům. Jizerská, o. p. s., jež upravuje stopy běžkařům v Jizerských horách, se s předchozím majitelem nedohodla a mezi kapličkou a Královkou byla upravená magistrála jen do úrovně chaty Tesanka. „Požadoval nemalé finanční částky za to, že by tam magistrála vedla," řekla deníku ředitelka společnosti Jana Lhotová. S majitelem Jablotronu uzavřela Jizerská, o. p. s. smlouvu za symbolickou korunu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…