Majitel domu v ostravském ghettu ho měl zbourat. Odmítl to

25.08.2012 14:55

Podnikatel Oldřich Roztočil měl nechat zbourat dům č. 19 v ostravském ghettu. Dům je již vybydlený, majitel však odmítl. Hodlá se proti demoličnímu výměru odvolat. To bude moci udělat nejpozději do pondělka.

Majitel domu v ostravském ghettu ho měl zbourat. Odmítl to
Foto: rep, hns
Popisek: Nejsem vydřiduch, vždyť nájem často nepokryje ani náklady na vodu a elektřinu, říká Roztočil

Dům patřící Oldřichu Roztočilovi má být zbourán nejpozději do sobotní půlnoci. Majitel se však hodlá proti demoličnímu výměru odvolat, což může učinit nejpozději v pondělí. Má již připraven oponentní posudek, podle něhož se dají všechny Roztočilovy domy zachránit.

„Po statické stránce, která je pro rozhodnutí o případné demolici objektu podstatná, objekty nejsou nevratně poškozeny. Je možné je opravit, ale za cenu vysokých investic do okamžitého zajištění a následné rekonstrukce,“ uvedl pro deník Právo Pavel Štajnrt, inspektor ze společnosti Nemopas.

Podle jeho odhadů by demolice stála 26 milionů korun, zatímco záchrana a rekonstrukce domu o dva miliony více. Pokud se Roztočil odvolá, případem se bude zabývat stavebně správní odbor na ostravském magistrátu.

Podnikatel ale zatím s rekonstrukcí nezačal. „Nechci investovat do sanačních a záchranných prací pod hrozbou toho, že může nastoupit exekuce toho rozhodnutí. To znamená, že nejprve, než začnu cokoli dělat, musíme najít se stavebním úřadem shodu v postupu,“ prohlásil.

Demolice byla nařízena stavebním úřadem Moravské Ostravy a Přívozu. „Dům musí být neprodleně odstraněn až na úroveň terénu. Jde o vyklizený objekt, ve kterém mimo jiné chybějí stropní konstrukce a hrozí jeho samovolné zřícení,“ odůvodnila to mluvčí Jana Pondělíčková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…