Malá skupinka v ODS chce pád vlády, myslí si Nečas

04.11.2012 19:38

Ačkoliv skupina rebelujících poslanců ODS tvrdí, že pád vlády je to poslední, co by chtěli, premiér a staronový předseda ODS to vidí jinak. Podle Petra Nečase je zde malá skupinka lidí, která zcela nepokrytě chce svržení vlády.

Malá skupinka v ODS chce pád vlády, myslí si Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Pro Petra Nečase jako staronového předsedu ODS hlasovalo 59 procent voličů. „Musím říct, že jsem počítal s výsledkem mezi 50 a 60. Výsledek považuji za přirozený důsledek současné atmosféry. Považoval bych za neúspěch, kdybych potřeboval druhé kolo. Takže s výsledkem kolem 60 procent jsem spokojený. A vážím si té podpory, protože to zase není jen těsná podpora,“ uvedl pro Aktuálně.cz.

Miroslava Němcová na sjezdu hovořila o jakémsi plánu B. „Myslím, že paní Němcová má na mysli svržení vlády, které naprosto nepokrytě malá skupinka v ODS prosazuje,“ dodal Nečas. Zda vláda přežije tuto středu, zatím není jasné.

Podle nového 1. místopředsedy Martina Kuby by se ale měla obměnit vláda. Navíc očekává konzultaci s grémiem ODS. „Vždycky samozřejmě konzultuji každou změnu s grémiem. Na druhé straně je to výsostná pravomoc premiéra. Tak tomu bylo, je a bude,“ odpověděl premiér vyhýbavě.

Odpověď na to, které resorty by výměna potkala, odmítl s tím, že nehodlá nic takového vzkazovat přes média.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…